StoryEditor

"Bonda" strieda "Cattani"

20.07.2010, 00:00

Jeden obdivuje Jamesa Bonda, jeho slávne "evidenčné číslo" 007 mal dokonca na "ešpézetke" svojho auta. Druhému prischla prezývka slovenský Cattani, pre jeho nekompromisný boj s organizovaným zločinom.

Prvý -- Ján Packa -- odišiel cez víkend do výsluhového dôchodku, druhý -- Jaroslav Spišiak -- ho včera oficiálne vystriedal na čele polície. Spišiak sa do vedenie vracia po štyroch rokoch. Pred nástupom Ficovej vlády bol druhým mužom policajného prezídia. K funkcii mu vtedy pomohli najmä výsledky práce v Dunajskej Strede, kde pôsobil ako okresný policajný šéf. V marci 1999 v spomínanom meste trojica maskovaných páchateľov postrieľala desať členov gangu pápayovcov. Spišiak a jeho policajti sa vtedy zviditeľnili odhalením ľudí, ktorí sa podieľali na masakre. Spišiak už vo funkcii policajného viceprezidenta naznačil, že organizovaný zločin má svoje "chápadlá" aj v parlamente.
Odchádzajúci policajný prezident Packa sa podpísal pod priaznivejšie štatistiky tragických nehôd na cestách. No s jeho menom sa bude už navždy spájať aj medzinárodná blamáž, ktorú vyrobili slovenské colné orgány na letisku pri výcviku psov hľadajúcich výbušniny v batožinách cestujúcich. Podľa medializovaných informácií získa odchodom odstupné vo výške 45-tisíc eur a výsluhový dôchodok dvetisíc eur mesačne. Svoj odchod včera komentovať nechcel: "Mám prácu, najprv si ju dokončím, potom vám dám rozhovor."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 04:44