StoryEditor

Návrat do reality. Nemci vyškolili našich (video)

02.05.2011, 00:00
Naši hokejisti prehrali druhý duel na šampionáte s disciplinovaným súperom 3:4, pričom prehrávali 0:4.

Slovenská reprezentácia utrpela prvú prehru na svetovom šampionáte a na ľade zrekonštruovaného štadióna Ondreja Nepelu. Proti tradičnému rivalovi z Nemecka prehrali Hanlon a spol. 3:4. O všetkom sa rozhodolo v priebehu dvanástich minút druhej tretiny, keď Nemci umlčali tribúny tromi gólmi. Najväčšiu zásluhu na víťazstve nášho súpera mal gólman hostí Dmitrij Patzold, ktorý vychytal našich elitných strelcov. Slovákom sa nepodarilo dokonať črtajúci sa senzačný obrat. Ich tri góly za sedem minút v poslednej tretine napokon k bodom nepomohli. „Boli síce dobré, že sme sa nám podarilo znížiť na rozdiel gólu. No to nám body z tohto zápasu neprinieslo,“ skonštatoval po zápase Michal Handzuš.

Presilovková tragédia
Pritom od prvých sekúnd súboja vôbec nič nenasvedčovalo zlyhaniu našich hokejistov. Veď po prvýkrát nastúpili na domácom šampionáte s Mariánom Hossom, svoju výnimočnosť a rýchlosť dokazoval aj Gáborík a atmosféru arény okúsil aj Michal Handzuš. No mnohoročné skúsenosti boli velikánom slovenského hokeja zo zlatej generácie úplne nanič. Hviezdny tím totiž nevyužil ani jednu z piatich presilových hier a za túto neschopnosť kruto pykal počas dvanástich minút druhej tretiny. V hre piatich proti piatim totiž dokázali nedorozumenia v našej obrane využiť postupne Marcel Muller, John Tripp a Frank Hordler. Za povšimnutie stojí, že v dvoch z týchto troch gólov bolo za Slovákov na ľade trio Ivan Majeský, Dominik Graňák a útočník Richard Zedník. „Viem o tom, nato ste vy novinári, aby ste rozobrali prečo to tak bolo. Neviem, či z toho tréner vyvodí nejaké zmeny v zostave,“ povedal pre HN Grańák. Slováci sa nedokázali do konca druhej časti z kanonády Nemcov spamätať a nechápajúci diváci na tribúnach krútili hlavami.

0:4! Slováci sa spamätali
Tí najvernejší diváci na zaplnenom zimnom štadióne aspoň dúfali v čiastočný obrat a zlepšenú hru našej reprezentácie. Túto vieru im však takmer definitívne zobral v piatej minúte záverečnej časti hry útočník Felix Schutz, ktorý po štvrtýkrát prekonal Haláka. Slováci sa až po tomto hrozivo vyzerajúcom výsledku prebrali a akoby zistili, že hrajú na domácom štadióne pred vlastnými fanúšikmi. Štastný gól Ladislava Nagya, ktorého tečovaná strela prelobovala dovtedy bezchybného Patzolda, dodala Slovákom sebavedomie. O ďalšie dve minúty sa zverenci trénera Glena Hanlona tešili z druhého zásahu Jozefa Stümpela. Záverečná desaťminútovka patrila už iba Slovákom. Iskru nádeje vzbudil znížením na rozdiel jediného gólu sedem minút pred koncom Pavol Demitra. Do konca už ale ani Hossa, ani Handzuš Patzolda neprekonali a zaznamenali prvú prehru na turnaji.

Kľúčový moment
34. minúta – hrubá a úplne naivná chyba nášho hviezdneho útočníka Mariána Hossu znamenala prečíslenie nemeckého tímu a po prudkej a presnej prihrávke Felixa Schutza strelou z prvej prekonal Haláka nechytateľne John Tripp. Tento gól dodal Nemcom krídla a disciplinovanou hrou otrávili Slovákov. Tým dovŕšenie záverečného obratu nevyšlo.

Výsledok zápasu
Slovensko – Nemecko 3:4
Góly: 25´ Muller 0:1, 34´ Tripp 0:2, 37´ Hordler 0:3, 55´ Schutz 0:4, 46´ Nagy 1:4, 48´ Stümpel 2:4, 53´ Demitra 3:4

 

 Glen Hanlon, tréner SR: "Videli sme, že Nemci pokračujú vo výkonoch, ktoré ich charakterizovali už minulý rok. Mali sme niekoľko šancí, ale nevyužili sme ich. Na to, aby sme vyhrali, nestačí hrať v tretej tretine."       

Uwe Krupp, tréner Nemecka: "Sme tradične veľmi dobrí v obrane, to nemeckí hráči vedia. V minulosti sme mali problém strieľať góly, teraz ich dávame. Boli sme efektívni, veď sme dali štyri góly jednému z popredných tímov turnaja."        

Marián Gáborík, útočník SR: "Na začiatku sme tam mali šance, začiatok bol naozaj dobrý, ale dali nám góly v prečíslení. Verím, že nám to začne padať."     

Marián Hossa, útočník SR: "Nejaké body by sa nám hodili, ale bohužiaľ, prehrali sme a nezostáva nám nič iné, ako získať body s Rusmi."     

Pavol Demitra, kapitán SR: "Musíme sa vyvarovať takýchto chýb. My tlačíme a Nemci po našich chybách dávali góly. Strácali sme puk v strednom pásme. Pri šanci Mariána Hossu puk skákal, bola to veľká šanca. Máme veľký problém dať gól."     

Jozef Stümpel, útočník SR: "Zo začiatku sme hrali dobre, škoda, že nepadol gól a nechytili sme sa. Potom sme urobili nejaké chybičky, súper strelil gól a chytil sa. Chceli sme predĺženie, ale bohužiaľ nepodarilo sa, je to smola. Na Rusov sa musíme dobre pripraviť a dokázať naše kvality."     

Marcel Müller, útočník Nemecka: "Je to fajnový pocit, že sme vyhrali dva zápasy a to nad favoritmi. Bol to skvelý zápas vo vynikajúcej atmosfére. Dlho sme hrali takmer bezchybne, ale potom prišli naše dve hlúpe vylúčenia. Dostali sme súpera na koňa, ale nakoniec sme to uhrali."

 

Nepremenené trestné strieľanie Nemecka
https://www.youtube.com/embed/yyq3VS1teu0

Prvý gól nemeckého tímu
https://www.youtube.com/embed/McO5kt67caE

Druhý gól Nemecka
https://www.youtube.com/embed/CVZSdfZV1uQ

Tretí gól Nemecka
https://www.youtube.com/embed/IlZSGFhmPFU

Prvý a druhý gól Slovákov
https://www.youtube.com/embed/n_oZR3LzYUk

Tretí gól Slovenska
https://www.youtube.com/embed/R1cvOkeHBBg

01 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: KOZ má vrátiť peniaze za ubytovanie 02 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rozpočet zatiaľ v pluse 03 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Schuster vetoval novelu o miestnych poplatkoch 04 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nezamestnanosť v marci klesla 05 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vojaci do civilu 06 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pozorovatelia na voľbách 07 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prezident podpísal 08 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Elektrárne sa chcú dohodnúť s Pentou 09 - Modified: 2004-04-02 06:31:04 - Feat.: 0 - Title: Jozef Kojda: Pomery v paroplyne malo usporiadať ministerstvo 10 - Modified: 2004-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: NATO dnes privíta Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:32