StoryEditor

Fico: Zlúčim všetko, čo sa bude dať

20.03.2012, 12:30
Autor:
TASRTASR
Štát musí byť efektívny, preto Robert Fico nevylučuje, že zlúči "všetko, čo sa bude dať".

 Zmenami by tak mohla časom prejsť aj ústredná štátna správa, v súčasnosti sa však na to nechystá. "Momentálne nie je veľký záujem ísť do veľkých revolúcií, buďme trochu pri zemi. Slovensko dnes potrebuje pokoj, normálny profesionálny politický výkon a o toto sa snažíme," povedal.

Zároveň ale nevylúčil, že do budúcnosti môže byť ambícia v programovom vyhlásení urobiť určité rozhodnutia na zoštíhlenie ústredných orgánov štátnej správy. "Ale poznáte náš názor, Fond národného majetku, krajská špecializovaná štátna správa. Všetko, čo bude možné zintegrovať, sa zlúči," uviedol s tým, že štát musí byť efektívny.

V prípade Fondu národného majetku Smer-SD pripravuje už jeho zrušenie. "Je tiež pripravená analýza, ako sa postaviť ku krajskej špecializovanej štátnej správe," doplnil Fico, ktorý by rád zlúčil aj spravodajské služby. Ak nie všetky tri, tak aspoň dve. "Integrácia spravodajských služieb má svoje ratio, aby nedochádzalo k excesom, akým sme boli svedkami. Má to význam aj z hľadiska finančného. Minimálne dve služby treba dať dohromady," vyhlásil.

Na otázku, či sa zlúčia aj ministerstvá obrany a vnútra, uviedol, že "sú rôzne úvahy, lebo štátna správa je rozbujnená". Nová vláda však podľa jeho slov s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpi do štruktúry, v ktorej fungovala aj vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). "Ale nevylučujem, že časom dôjde k zmenám," doplnil Fico, ktorý sa momentálne so svojou stranou sústreďuje na kvalitné programové vyhlásenie vlády, ozdravenie verejných financií či riešenie problému s nefunkčným daňovým systémom.

01 - Modified: 2004-07-28 08:22:30 - Feat.: 0 - Title: Spor o právnu istotu zápisov v obchodnom registri pokračuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:33