StoryEditor

Vláda prispeje na národný štadión

13.12.2011, 18:30
Nový futbalový štadión v Bratislave už nechce stavať len podnikateľ a mediálny magnát Ivan Kmotrík.

Nový futbalový štadión v Bratislave už nechce stavať len podnikateľ a mediálny magnát Ivan Kmotrík, ale aj vláda Ivety Radičovej. Ministerstvo školstva Eugena Jurzycu (SDKÚ-DS) oznámilo, že prispeje na výstavbu národného futbalového štadióna. Investorovi poskytne dotáciu, jej výšku však zatiaľ vyčísliť nevie.

Peniaze od štátu má získať záujemca, ktorý dokáže štadión postaviť zo svojich peňazí, a zároveň si od štátu na dotácii vypýta najmenej. „Ten, kto za najnižšiu cenu zabezpečí, aby reprezentácia hrala na dôstojnom štadióne, získa cez futbalový zväz dotáciu. Hlavnú časť nákladov však bude znášať investor,“ vysvetlil minister. Základným kritériom výberu podľa neho teda bude cena. Ministerstvo očakáva, že súťaž ju stlačí na minimum. Štát potom zaplatí len za to, že štadión bude spĺňať požiadavky UEFA, tvrdí minister.

Najnovšia koncepcia ministerstva otvára možnosť postaviť futbalový stánok pre viaceré subjekty. S podobným projektom však prišiel aj podnikateľ a majiteľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík. Tomu hlavné mesto pozemky, na ktorých má štadión stáť, už prenajalo. Kmotrík si však chce výstavbu futbalového štadióna financovať sám. Odhaduje sa, že na to minie 50 – 60 miliónov eur.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:05