StoryEditor

Mestských policajtov v Hurbanove stiahli z ulíc

18.06.2012, 20:10
V Hurbanove po sobotňajšej krvavej dráme platia výnimočné bezpečnostné opatrenia.

Mestskí policajti nechodia do práce. Pre obavu z možnej pomsty Rómov sa tak po porade so štátnou políciou rozhodla primátorka mesta Margita Zemková. „Z polície sme dostali inštrukcie, aby sa momentálne nezdržiavali v uniformách.“

Pred domom na Komárňanskej ulici, kde sa v sobotu strieľalo, stoja neustále dve policajné hliadky. „Stiahli nás sem zo širšieho okolia,“ hovorí policajt pri služobnom aute s topoľčianskou poznávacou značkou. Pred domom, na dvore ktorého je už z cesty vidieť množstvo odpadkov, sa vraj striedajú v pravidelných intervaloch.

Policajná hliadka stráži aj dom zastrčený v úzkej ulične v neďalekej obci Svätý Peter. Práve tu býva aj s manželkou hurbanovský mestský policajt Milan Juhász, ktorý v sobotu zastrelil troch Rómov a ďalších dvoch zranil. Za domom šteká pes, počuť hlasy, na zvonenie však nik nereaguje.

Juhásza polícia obvinila z úkladnej vraždy, za mreže môže ísť až na doživotie. O motíve činu polícia mlčí, v Hurbanove sa hovorí, že príčinou skratu policajta mohli byť dlžoby Rómov, krádeže áut či vyhrážky Juhászovej rodine. Zbraň, z ktorej strieľal, mal nelegálne.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:52