StoryEditor

Zbohom sviatky, strany vyrážajú na mítingy

03.01.2012, 18:11
Strany chystajú od budúceho týždňa križovať Slovensko, najviac plánuje minúť Fico a Dzurinda.

Predvolebná kampaň sa rozbieha a strany už od budúceho vyrážajú za voličmi. Ako prvá z parlamentných strán odštartuje mítingovú kampaň SaS budúci utorok v Trnave. „Na stretnutia prídu top politici strany. V kampani sa predstavia predseda strany, ministri, aj väčšina poslancov,“ povedal pre HN Juraj Droba (SaS). Dve skupiny liberálov sa chystajú prejsť celé Slovensko, naplánovaných majú viac ako šesťdesiat zastávok. „Navštívime všetky okresné aj krajské mestá,“ povedal Droba.

Najviac predvolebných akcií však hlási opozičný Smer-SD. „Veľkých mítingov bude dvadsaťštyri. Popri každom z nich sa však budú konať ešte minimálne tri menšie, na ktorých sa zúčastnia podpredsedovia. Niektorí naši kandidáti chystajú aj individuálne kampane. Pôjde teda až o stovky podujatí,“ uviedol šéf kampane Smeru Marek Maďarič. Strana začne prvým mítingom 16. januára v Topoľčanoch.

Mítingy až do volieb
O deň skôr plánuje prvý míting SDKÚ-DS. Podľa šéfa kampane Kamila Homoľu (SDKÚ-DS) ich bude presne päťdesiatpäť: „Budú prakticky každý deň až do volieb. Okrem centrálnej robí každý kraj aj regionálnu kampaň. Tá pokryje aj miesta, kam sa s veľkými mítingami nedostaneme.“ Kampaň vyvrcholí v straníckych baštách. „Sídla, kde mávame najlepšie výsledky, si nechávame na koniec. Pôjde o veľké mestá na východe ako Poprad, Prešov či Košice,“ povedal Homoľa.

„Kampaň začíname koncom budúceho týždňa v dedine pri Nitre,“ priblížil László Solymos (Most-Híd), ktorý šéfuje kampani. Voličov chcú prilákať na takmer sedemdesiat stretnutí. „Okrem toho bude viacero akcií, ktoré organizujú v regiónoch aj jednotlivci,“ dodal.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:51