StoryEditor

Fico priviezol ministrov do práce "vládnym špeciálom"

18.09.2013, 15:47
Autor:
tasrtasrredred
Predstavitelia vlády dnes do práce prišli netradičnými prostriedkami.

Ministri dnes nechali svoje limuzíny na úradoch a na rokovanie vlády prišli zelenou dopravou. Takýmto spôsobom sa zapojili do Európskeho týždňa mobility.     

Skupinu štyroch ministrov priviezol na "vládnom špeciáli" na ľudský pohon premiér Robert Fico. Spolu s ním si to z ministerstva financií poctivo odšliapal financmajster Peter Kažimír, šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská, ministri vnútra Robert Kaliňák a obrany Martin Glváč.     



Špeciálnym dopravným prostriedkom dorazili na úrad vlády premiér Fico, ministerka zdravotníctva Zvolenská, minister obrany Glváč, minister financií Kažimír a minister vnútra Kaliňák.

"Počas šliapania sa dá normálne viesť konferenčný rozhovor. Uvažovali sme o tom, že si tam dáme nejaké vládne materiály, ale potom sme kvôli bezpečnosti v cestnej premávke povedali, že sa budeme iba rozprávať o vládnych témach. Je to veľmi originálne, chceli sme takýmto spôsobom prispieť k dnešnému dňu, pretože je dobré, ak ľudia aspoň jeden deň do roka prídu do práce po vlastných a pomôžu tak životnému prostrediu," ozrejmil Fico.    

Zvolenskej sa tento spôsob prepravy páčil hlavne preto, že posilňuje tímového ducha. Nie všetci spolucestujúci totiž mohli ovládať brzdu. "Takže musíte veriť ostatným," poznamenala s úsmevom.

Po vlastných dokráčali šéfovia rezortov spravodlivosti Tomáš Borec, diplomacie Miroslav Lajčák, dopravy Ján Počiatek, ako aj štátny tajomník rezortu pôdohospodárstva Štefan Adam. Ten na rokovaní zastupoval svojho šéfa Ľubomíra Jahnátka, ktorý ochorel.     


Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák


Pešo do práce vyrazil aj minister spravodlivosti Borec

Lajčák najskôr rozmýšľal nad tým, že využije kolieskové korčule, ale pre nekvalitný povrch na ceste od tejto myšlienky upustil. Korčule sú jeho obľúbeným prostriedkom na udržiavanie fyzickej kondície, rovnako ako beh. "Ak je človek ministrom, tak musí častejšie chodiť autom, než by mu to bolo milé. Behávam ráno pred prácou, takže tým kompenzujem nedostatok športu," uviedol pred novinármi s tým, že dnešná ranná prechádzka mu padla dobre.     

Svieži vzduch si pochvaľoval aj Počiatek. "Po včerajšej dlhšej noci mi to celkom dobre padlo," konštatoval, čím zrejme narážal na nočné mimoriadne rokovanie parlamentu. Hoci to nemá zo svojho ministerstva na úrad vlády ďaleko, pešo nechodieva často. "Ale už sa chystám, že to zavedieme ako pravidlo," avizoval. Z rokovania sa do svojho úradu tiež chystal pešo. "Pobežím," dodal so smiechom.     


Ján Počiatek si prechádzku na sviežom vzduchu pochvaľoval

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský zostal verný svojmu dopravnému prostriedku z minulého roka. Opäť prišiel na bicykli s prilbou na hlave. Ako prezradil, bicyklovalo sa mu z Horského parku dobre, horšie to už bude späť do kopca. Bicykel je jeho obľúbeným prostriedkom, pričom sa pochválil, že si nedávno kúpil nový. "Chodievam na ňom, ale mohol by som aj viac," priznal.     


Tomáš Malatinský zvolil na cestu do roboty bicykel

Na elektromobile sa priviezli dvaja členovia kabinetu. Šoféroval ho šéf envirorezortu Peter Žiga, ktorý zobral ako spolucestujúceho ministra práce Jána Richtera. "Dvakrát sa mi do neho ideálne nesadalo, ale som povďačný, že pán minister Žiga berie aj stopárov," zasmial sa Richter. Jazdenie v elektromobile označil za veľmi zaujímavé. "Je absolútne tichučké a má to relatívne dosť veľký odpich. Ak bude na ňom minister Žiga viac jazdiť, ja budem o to viacej stopovať," avizoval.     


Peter Žiga do práce doviezol ministra práce Richtera elektromobilom

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 22:26