StoryEditor

Pri výbuchu auta zahynul poslanec

03.07.2013, 00:00
Autor:
tasr, redtasr, red

V Žiari nad Hronom došlo k výbuchu auta, v ktorom podľa všetkého sedel poslanec mestského zastupiteľstva Marek Rakovský. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Andrea Dobiášová. Podľa medializovaných informácií bol v aute nástražný výbušný systém. Prípadom sa zaoberá Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru.

Podľa slov Dobiášovej polícia bude o prípade informovať hneď, ako to situácia dovolí. O spoluprácu žiadajú aj verejnosť. „Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie telefonicky na čísle 158,“ dodala Dobiášová.

Hovorca Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater uviedol, že výbuch auta s následným požiarom nahlásili v utorok krátko pred deviatou ráno. Hasiči v aute objavili jednu uhorenú, políciou zatiaľ neidentifikovanú osobu. Podľa slov hovorcu mesta Žiar nad Hronom Martina Baláža, obeťou je s najväčšou pravdepodobnosťou Rakovský, ktorý pracoval aj ako advokát.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:07