StoryEditor

Procházka dostal tvrdý úder, myslí si politológ

22.07.2014, 17:19
Autor:
tasr, stltasr, stl

Líder strany Sieť Radoslav Procházka dostal zverejnením nahrávky s Igorom Matovičom ťažký zásah, ktorý mu hovorí, že je rovnaký ako všetci politici. Pre TASR to dnes povedal politológ Miroslav Kusý, podľa ktorého nahrávka negatívne zasiahne do štartu Procházkovej Siete, ktorá podľa neho nastupovala ako priezračná a čistá strana.

"Procházka od počiatku vehementne popieral, že by to, čo hovoril Matovič, bolo množné. Z tohto hľadiska je to dosť šokujúce, že to takto vyšlo. Druhá vec je, že je to podpásovka, v politike to tak ale zvykne chodiť. Tam šlo zrejme aj o voličskú základňu, ktorú Procházka naberal aj na úkor Matoviča," myslí si Kusý.

Politológ je sám zvedavý, čo v tejto situácii Procházka urobí. "Môže povedať, že takto to v politike chodí, že to všetci robia, čo bude pravda, ale on sa tváril, že sa od takýchto postupov bude dištancovať," dodal.

Procházka dnes priznal, že na zverejnenej nahrávke, kde sa zhovára s predsedom OĽaNO Igorom Matovičom, je jeho hlas a hrdo sa k nemu hlási. Zároveň však uviedol, že nahrávka bola postrihaná tak, aby mu to uškodilo. Záznam zhotovil Matovič a jeho autenticitu už potvrdil.

Procházka zároveň tvrdí, že sa s Matovičom bavil o zľave za inzerciu v regionálnom periodiku regionPress, nie o tom, že by chcel platiť bez faktúry. "Je to pekne vyskladané, môže to budiť nejaký dojem, ale my sme sa bavili o zľave, koľko sa zaplatí pri objednaní a koľko pri dátume splatnosti. To je celé," vysvetľoval s tým, že je ochotný vypovedať aj na Generálnej prokuratúre, ktorá to vyšetruje.

Šéf Siete zopakoval, že o svojej prezidentskej kampani prezradil násobne viac ako ktorýkoľvek iný kandidát. "Podľa mňa je dobré, že je to tak, lebo sa nastavila latka a bude to tak aj pre ostatných," myslí si.

Na otázku, čo si myslí o platení bez faktúry, odvetil, že podľa okolností. "V taxíku tiež nedostávam faktúru, Nota bene som si kupoval a nepýtal som faktúru ani bloček. Ak je faktúra vystavená, treba ju zaplatiť, neplatenie faktúr je obrovský problém," dodal.

Nahrávka, ktorá bola zverejnená na webových stránkach Vimeo a upozornil na ňu dnes portál Sme.sk, sa venuje aj celkovým nákladom na Procházkovu kampaň. Náklady na ňu Procházkov hlas najskôr odhaduje na 600.000 eur, následne to koriguje na pol milióna. Dnes k tomu povedal, že šlo o hrubý, a preto nevyhnutne nepresný odhad, ktorý sa nepotvrdil, lebo mu došli peniaze.

Matovič najskôr obvinil Procházku z pokusu o nelegálne financovanie prezidentskej kampane s tým, že chcel za inzerciu v regionálnom periodiku jeho rodiny regionPress platiť aj bez dokladu. Procházka obvinenia poprel a prijal aj výzvu absolvovať kontrolu na detektore lži. Neskôr si to rozmyslel.

01 - Modified: 2006-08-15 20:59:09 - Feat.: 0 - Title: Vládne škrty ohrozujú vysoké školy
01 - Modified: 2022-04-08 12:47:00 - Feat.: - Title: Slovensko zlepšilo výber DPH. Matovič informoval, že daňová medzera výrazne klesla 02 - Modified: 2022-02-22 12:29:53 - Feat.: - Title: Tento kvíz ukáže, ktorý politik vo vás drieme. Môže to byť aj Záborská či Blaha 03 - Modified: 2021-10-24 11:37:47 - Feat.: - Title: Boris Kollár by podporil reformu nemocníc, ak ju schvália regióny. Je tiež za dočasné zrušenie DHP na energie 04 - Modified: 2021-09-22 13:16:34 - Feat.: - Title: Zuzana zo Solivaru svoju výhru dostane: Obohatí sa o 400-tisíc eur, ktoré jej utiekli v očkovacej lotérii 05 - Modified: 2021-09-05 10:56:36 - Feat.: - Title: Predčasných volieb sa neobávam, vyhlásil Heger. Tvrdí, že Matoviča ako lídra strany určite vymeniť nechce
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:30