Béla Bugár a Radoslav ProcházkaTASR/Michal Svítok
StoryEditor

Ľudia na Facebooku "šikanujú" poslancov. Búria sa proti vláde so Smerom

15.03.2016, 19:17
Autor:
chocho
"Koľko stojí duša, pán Bugár?" pýta sa skúseného poslanca na sociálnej sieti František.

"Ste zradcovia." Ľudia na Facebooku "šikanujú" poslancov. Snažia sa ich odhovoriť od vlády so Smerom.

Iniciatíva s názvom 10 slušných ľudí hľadá poslancov zo strán Most, Sieť a SNS, ktorí sa vzoprú vláde ich strán so Smerom. Práve tento počet odporcov by totiž stačil na to, aby zabránil vzniku črtajúcej sa koalície.

Štyroch takých poslancov už našli. Ide o Miroslava Beblavého, Katarínu Macháčkovú a Simonu Petrík zo Siete, ktorí avizovali odchod zo strany, ak pôjde do vlády s ľavičiarmi. Ďalším je Zsolt Simon z Mosta, ktorý taktiež odmieta vládu so Smerom. 

Na stránke iniciatívy je priložený zoznam 29 poslancov, "ktorí môžu podporiť slušnosť". Zároveň je pri každom mene link na ich účet na sociálnej sieti s odkazom "presvedč ma."

Poslancom tak pribúdajú pod ich príspevkami na sociálnej sieti tisícky komentárov. Okrem toho, že ich ľudia vyzývajú, aby novo vznikajúcu vládu odmietli, tak ich aj urážajú. Častokrát veľmi vulgárne.

Na oficiálnu facebookovú stránku šéfa Mosta Bélu Bugára písali tisícky ľudí. V drvivej väčšine veľmi kriticky. "Koľko stojí duša, pán Bugár?" pýta sa komentujúci František. "Strašne som sa vo vás sklamal," odkazuje skúsenému politikovi Július. 

koment

"Béla Bugár, Lucia Žitňanská, František Šebej, Peter Kresák - vám 4 som dal krúžok v posledných voľbách. Ani v najhoršej nočnej more som si nepredstavoval, že môžete uvažovať nad koalíciou so Smerom. Ste zradcovia," znie drsný odkaz od Branislava.

koment

"Neviem prečo všetci útočíte na Bugára? Vždy to bol solídny politik a stále je," obhajuje ho Judit. "Tu už ide len o to, aby sa človek rozhodol pre menšie zlo," dodáva.

koment

Zo zradcu hrdinom. Asi takto môžeme popísať dianie na účte poslanca Mosta Zsolta Simona, ktorý pod dňoch mlčania dnes povedal, že vládu so Smerom odmieta.

"Na vstup do vlády so Smerom ste nedostali mandát od voličov. Ak to urobíte, potom ste zradcovia pravice a už Vás nikto nikdy nezvolí do parlametu," písal Zsoltovi Simonovi Jiří ešte ráno. "Pekne Vás prosím, pán Simon, za nás Vašich voličov nechoďte do toho s Ficom," vyzýva poslanca Ildus.

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:35