StoryEditor

Islamská nadácia reaguje na Fica: Premiér uráža moslimov, necítime sa tu bezpečne

25.05.2016, 21:33
Autor:
TASRTASR
Vo svojom stanovisku to uvádza Islamská nadácia na Slovensku.

Premiér Robert Fico uráža moslimov a ich vieru a dokazuje, že ústavný princíp ochrany vierovyznania asi pre moslimov neplatí.

Vo svojom stanovisku to uvádza Islamská nadácia na Slovensku. Reaguje na dnes zverejnené slová predsedu vlády o tom, že "islam nemá na Slovensku priestor" a že si "na Slovensku neželá ucelenú islamskú komunitu".

Nadácia pripomína, že moslimovia sa v tomto štáte necítia bezpečne, hoci Fico pred voľbami sľuboval, že bude "chrániť Slovensko".

"Doteraz sa nás výraznejšie nezastal ani raz," uvádza nadácia v stanovisku. Poukázala tiež na fakt, že Slovenská republika sa onedlho stane predsedníckou krajinou v Rade EÚ a bude predsedať i takmer 20 miliónom moslimov, ktorí v EÚ žijú.

"Premiér im však práve odkázal, že ich viera u nás nemá priestor."

Fico podľa moslimov poškodzuje záujmy SR ako suverénneho štátu, ktorý si buduje svoje postavenie na medzinárodnej scéne.

"Je už len tragikomickou zhodou okolností, že jeho najnovšie vyjadrenie prišlo v rovnaký deň, kedy vláda schválila nomináciu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka na post generálneho tajomníka OSN, teda inštitúcie, ktorej samotným zmyslom existencie je bojovať proti nenávisti a násiliu vo svete," dodala nadácia.

Premiér v rozhovore pre TASR povedal, že ak niekto hovorí, že Slovensko chce byť multikulturálne, tak ide proti podstate tejto krajiny.

Potvrdil, že Slovensko pod jeho vedením zotrvá na odmietavom postoji k utečeneckým kvótam. Deklaroval, že záujmom krajiny musí byť zachovanie vlastných tradícií. V tejto súvislosti zopakoval, že si neželá na Slovensku "ucelenú islamskú komunitu".

"Ja nechcem, aby tu bolo niekoľko desiatok tisíc moslimov, ktorí si postupne budú presadzovať svoje veci," zdôraznil premiér a poukázal na skúsenosti Malty.

"Niekoľkokrát som o tom hovoril s maltským premiérom a povedal, že problémom nie je to, že migranti prichádzajú, ale že menia charakter krajiny," uviedol Fico.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:10