StoryEditor

O vystúpení z Európskej únie bude možno hlasovať aj Slovensko

25.06.2016, 11:05
Autor:
rdurduTASRTASR
Marian Kotleba avizuje snahu jeho strany o zber podpisov na vypísanie referenda o vystúpenie Slovenska z EÚ.

Po britskom referende, v ktorom sa voliči vyslovili za vystúpenie krajiny z EÚ, sa podobné iniciatívy očakávajú aj v iných krajinách. Tesne po vyhlásení výsledkov zneli požiadavky na podobné referendum z Francúzska a Holandska. Netrvalo dlho, a pridalo sa aj Slovensko.

Marian Kotleba, líder Ľudovej strany - Naše Slovensko (ĽS-NS), vo facebookovom videu oznamuje, že jeho strana s potešením víta rozhodnutie britských voličov. "Toto rozhodnutie nesie posolstvo, ktoré sa eurofanatikom a obhajcom bruselského diktátu nebude páčiť", uvádza Kotleba.

"Vystúpenie je legitímna požiadavka o legitímny politický cieľ, za ktorý sa oplatí bojovať", dodáva. ĽS-NS chce od pondelka (27.6.) začať so zberom podpisov pod petíciu na vyhlásenie referenda o vystúpení Slovenskej republiky z Európskej únie.

"Podporte nás v tomto boji za slobodu nášho národa," žiada o podporu.

Rozhodnutie Britov s radosťou víta aj Milan Uhrík, podpredseda ĽS-NS: "Toto rozhodnutie prispeje k obnoveniu suverenity a nezávislosti kedysi slávnej a hrdej krajiny. Občania Veľkej Británie pochopili, že zotrvanie v Európskej únii by znamenalo postupný zánik ich krajiny v podobe, v akej ju poznali," zdôraznil Uhrík.

Chcú nasledovať Britov

Podľa neho Británia sa nielenže odmietla stať plnohodnotným členom EÚ a nikdy neprijala centrálnu menu euro, ale dnes sa jej občania jasne vyslovili, že "s diktátorskou a likvidačnou politikou EÚ nesúhlasia".

Ako Uhrík poznamenal, výsledok referenda je veľkým povzbudením pre všetky európske národy, ktoré si chcú zachovať národný a kresťanský charakter svojich krajín.

"ĽSNS bude intenzívne pracovať na tom, aby aj Slovenská republika čo najskôr nasledovala britský príklad a vystúpila z EÚ - z tohto novodobého žalára národov skôr, ako bude neskoro," dodal podpredseda strany.

Briti odchádzajú z únie

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

01 - Modified: 2024-04-15 08:27:47 - Feat.: - Title: Ako ukončiť vojnu na Ukrajine? Turci predložili nový návrh: zmrazenie hraníc na súčasnej frontovej línii 02 - Modified: 2024-02-14 13:12:07 - Feat.: - Title: Brexit poškodil britskú ekonomiku a znížil jej rast, ukázala analýza 03 - Modified: 2024-02-08 12:20:14 - Feat.: - Title: Podľa írskej ústavy sú povinnosti ženy v domácnosti, ale referendum by mohlo zmeniť jej sexistické znenie 04 - Modified: 2024-02-04 15:31:26 - Feat.: - Title: Parížania v referende rozhodujú o zdražení parkovania pre vozidlá SUV 05 - Modified: 2024-02-06 16:01:56 - Feat.: - Title: Na referende v Paríži hlasujú o zdražení parkovania pre SUV
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:44