StoryEditor

ĽS-HZDS už očakáva Karlína

Zajtra by sa mal po niekoľkomesačnej pauze v parlamente ukázať poslanec za ĽS-HZDS Gabriel Karlín, ktorého vo štvrtok podvečer po rozhodnutí senátu Krajského súdu v Nitre prepustili z väzby.

Zajtra by sa mal po niekoľkomesačnej pauze v parlamente ukázať poslanec za ĽS-HZDS Gabriel Karlín, ktorého z väzby prepustil Krajský súd v Nitre. Karlínovu stoličku tak musí uvoľniť jeho náhradníčka Katarína Tóthová. Po trojmesačnom pôsobení v NR SR jej podľa zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov patrí plat ešte ďalších päť mesiacov.
Predseda poslaneckého klubu ĽS-HZDS Viliam Veteška očakáva, že Karlín sa po návrate do parlamentu stane riadnym členom klubu. Myslí si to napriek tomu, že v čase, keď zbavovali Karlína imunity, jeho stranícki kolegovia tento návrh v Mandátovom a imunitnom výbore NR SR podporili. "Chceli sme, aby sa ukázalo, aká je pravda," povedal Veteška. S Karlínovým prepustením je spokojný, pretože nesúhlasili s jeho vyšetrovaním vo väzbe. Karlín bol vo štvrtok prepustený spolu s vedúcim Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milanom Mrázom. Obaja sú podozriví, že v novembri 2003 mali od banskobystrického podnikateľa prijať pol milióna korún za vybavenie zákazky na dostavbu telocvične.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:58