PolíciaTASR, Ilustračná snímka
StoryEditor

Slovenskí policajti strieľali na auto so štyrmi mladými ženami. Dve z nich skončili v nemocnici

02.08.2016, 12:46
Autor:
TASRTASRhašhaš

Policajná dráma sa odohrala neďaleko Hlohovca. V okolí obce Bučany strieľala hliadka na auto, v ktorom sedeli štyri ženy. Dve z nich sú so zraneniami v nemocnici. 

Jedna žena skončila s prestreleným hrudníkom v trnavskej nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti, píše web tvnoviny.sk. Druhou zranenou je 16-ročné dievča. To previezli na bratislavské Kramáre a má tiež poranený hrudník. 

Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovovej po jednej hodine v noci si policajti všimli auto, ktoré jazdilo podozrivým spôsobom a prudko zrýchľovalo. Na výzvy polície vodič auto odmietol zastaviť. 

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala o 1.10 h na Saleziánskej ulici v Trnave Fiat Brava, ktorý jazdil podozrivým spôsobom a prudko zrýchľoval. Policajti sa pokúšali auto zastaviť, no vodič na výzvy na zastavenie nereagoval. Na Piešťanskej ulici auto spomalilo, pričom policajti chceli vykonať kontrolu.

Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel odskočiť, aby ho nezrazil. Policajt vytiahol zbraň a raz vystrelil do ľavého zadného nárazníka. Auto následne unikalo smerom na Bučany, pričom rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky. Do jeho prenasledovania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky. Pri obci Trakovice boli po márnych výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta.

"Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice. Tu odbočil k poľnohospodárskemu družstvu, kde zastavil, policajti išli vtedy vodiča zadržať. Ten však opätovne pridal a vyštartoval smerom na policajtov. Muži zákona opätovne použili na zastavenie auta varovné výstrely do vzduchu a streľbu na zadné pneumatiky. To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von. Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes s dohora vyčesaným 'kohútom'. Z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža," uviedla Kredatusová.

V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy, čo taktiež počas nočného prenasledovania nebolo vidieť. Za volantom sedela 21-ročná M. z Hlohovca-Šulekova, ktorá vôbec nie je držiteľkou vodičského oprávnenia. "Pri zákroku utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. Ďalšia, 16-ročná N. z Trnavy mala strelné poranenie ramena, 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná J. z Trnavy neutrpeli zranenie. Do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci bola zraneným ženám poskytnutá prvá pomoc," dodala hovorkyňa.

Pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov nadriadený vyhodnotil ako zákonné. "Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto. Na aute bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu," dodala Kredatusová.

V tejto chvíli prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave nariadilo kontrolu. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou Ministerstva vnútra SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa.

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 03 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 04 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 05 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:24