Madison KeysováReuters
StoryEditor

Na začiatku roka sedela na vozíčku. Teraz vyhrala US Open

10.09.2017, 11:13
Autor:
TASRTASR

Ohlasy médií na triumf americkej tenistky Sloane Stephensovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom US Open 2017:

USA Today: "Sloane Stephensová dominovala nad roztrasenou Madison Keysovou vo finále US Open a získala prvý grandslamový titul. Potom, ako bola 11 mesiacov mimo Tour kvôli zraneniu, ľahko zdolala jej blízku kamarátku 6:3 a 6:0 vo finále, ktoré bolo pre obe prvé grandslamové."

ESPN: "Stephensová zostrelila Keysovú a vyhrala US Open. Pridala sa tak ku Kim Clijstersovej, s ktorou sú jedinými nenasadenými ženskými šampiónkami US Open v otvorenej ére od roku 1968."

USTA: "Sloane Stephensová, ktorá ešte na začiatku roka sedela na vozíčku po operácii nohy a vynechala 11 mesiacov, je teraz šampiónkou US Open. Nenasadená Stephensová, na začiatku leta 957. hráčka rebríčka a teraz na 83. pozícii na svete, zdolala vo finále krajanku a blízku priateľku, pätnástu nasadenú Madison Keysovú 6:3 a 6:0. Má tak jej prvú veľkú korunu. Obe v slzách zdieľali na sieti emotívne objatie. Stephensová potom zdvihla ruky v neveriacom geste, istotne aj ju ohromil obrat v jej kariére v priebehu pár týždňov."

BBC: "Nenasadená Stephensová zavŕšila zázračný návrat po zranení víťazstvom nad krajankou Madison Keysovou a vyhrala US Open vo Flushing Meadows. Vo finále ako 83. hráčka sveta zdolala pätnástu nasadenú Keysovú 6:3 a 6:0. Dvadsaťštyriročná Stephensová, ktorá ešte pred šiestimi týždňami bola v rankingu na 957. mieste sa vo Wimbledone vrátila po 11-mesačnej absencii po zranení nohy. Stala sa len piatou nenasadenou hráčkou v otvorenej ére s titulom na turnaji Major."

iDNES.cz: "Stephensová je kráľovnou New Yorku. Keysovú dorazila kanárom. Po dlhých 20 rokoch počuli diváci vo finále ženskej dvojhry na US Open zaspievať kanára. Američanka Sloane Stephensová ním dotiahla do víťazného konca až nečakane jednoznačnú bitku s jej krajankou Madison Keysovou. Premiérová grandslamový titul získala po dvoch setoch 6:3 a 6:0. Potom si už so širokým úsmevom užívala ovácie na kurte Arthura Ashea."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 06:58