StoryEditor

Utopický scenár. To je jediná šanca pre našich futblistov

10.10.2017, 07:53
Autor:
TASRTASR
Slovenskí futbalisti sú odkázaní na najmenej pravdepodobný scenár.

Slovenská futbalová reprezentácia má po pondelňajších stretnutiach záverečného kola kvalifikácie majstrovstiev sveta už iba minimálnu šancu na účasť v baráži. Nevyšla jej totiž ani jedna z priaznivých možností, Írsko uspelo v D-skupine vo Walese 1:0 a Chorvátsko triumfovalo v I-skupine 2:0 na Ukrajine.

Víťazné mužstvá sa do tabuľky druhých tímov zaradili so ziskom trinástich, resp. štrnástich bodov, zatiaľ čo zverenci Jána Kozáka si preniesli z F-skupiny dvanásť.

V utorok ich môže zachrániť jedine utopický scenár H-skupiny, pokiaľ Grécko nezdolá doma Gibraltár a súčasne Bosna a Hercegovina získa všetky body v Estónsku.

Tréner Kozák bol pred včerajšími zápasmi skeptický

Walesu chýbal v kľúčovom ostrovnom meraní síl Gareth Bale. Bez najväčšej hviezdy nedokázal ani raz prekonať hosťujúcu defenzívu. Hal Robson-Kanu mal po zmene strán veľkú príležitosť, proti jeho hlavičke sa vytiahol írsky brankár Darren Randolph. Gól však padol na opačnom konci. Domáci kapitán Ashley Williams stratil loptu pri rozohrávke, vznikla z toho akcia hostí a po centri z pravého krídla sa strelecky presadil osamotený James McClean a stanovil konečný výsledok.

Ukrajinec Jevhen Konopľanka bol blízko k otvoreniu skóre po viac než polhodine hry, hlavičkou poslal loptu tesne vedľa ľavej chorvátskej žrde. Bezgólový stav vydržal o chvíľu dlhšie než v Cardiffe, v Kyjeve ho v 62. minúte prelomil Andrej Kramarič, ktorý hlavičkou zužitkoval center Luku Modriča. Chorváti pridali poisťujúci zásah o osem minút neskôr opäť zásluhou Kramariča.

Srbsku by pri víťazstve Írska stačil na spečatenie postupu z "déčka" na vlastnej pôde aj nerozhodný výsledok s Gruzínskom, tím pod trénerským vedením slovenskej dvojice Vladimír Weiss, Boris Kitka zdolalo 1:0 gólom v druhom polčase. Island potvrdil prvenstvo v I-skupine a premiérovú účasť na svetovom šampionáte domácim víťazstvom 2:0 nad nováčikom kvalifikačných cyklov z Kosova.

V G-skupine už bolo vyjasnené všetko podstatné, Španielsko (víťazstvo 1:0 v Izraeli) si postup na záverečný turnaj zabezpečilo v predstihu a Taliansko (víťazstvo 1:0 v Albánsku) disponovalo istotou baráže. Jej žreb sa uskutoční v utorok 17. októbra vo švajčiarskom Zürichu, nasadené a nenasadené mužstvá určí októbrový rebríček Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

01 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 02 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 03 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 04 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte 05 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 10:27