StoryEditor

Slovák spasil Colorado

10.10.2006, 00:00
Slovenský hokejista Marek Svatoš bol hlavným hrdinom jediného pondelkového zápasu v zámorskej NHL, keď dvomi gólmi rozhodol o víťazstve Colorada nad Vancouverom (3:2).

Slovenský hokejista Marek Svatoš bol hlavným hrdinom jediného pondelkového zápasu v zámorskej NHL, keď dvomi gólmi rozhodol o víťazstve Colorada nad Vancouverom (3:2). "Lavíny" tak po dvoch prehrách v predĺžení zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne. Pre rodáka z Košíc to boli prvé dva góly v novej sezóne najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete. Na svojom konte má po troch zápasoch aj jednu asistenciu.

Kuriózny gól
Colorado vďačí svojej výhre najmä presilovým hrám, keď všetky tri góly dalo v početnej výhode. Svatošova chvíľa prišla v úvode druhej tretiny, keď v presilovke po prihrávke od Joea Sakica zblízka prekonal hosťujúceho gólmana. Pred poslednou časťou bol stav nerozhodný 2:2.
Rozhodujúci moment zápasu prišiel päť minút pred koncom, keď sa kurióznym spôsobom opäť presadil slovenský reprezentant. 24-ročný hráč totiž poslal puk do brány korčuľou, rozhodcovia však po zhliadnutí videozáznamu gól uznali. "Keď to takto pôjde ďalej, budem si na zápasy brávať čoraz kratšiu hokejku," reagoval s úsmevom po stretnutí Svatoš na fakt, že od novej sezóny to skúša s dlhšou hokejkou na zvýšenie intenzity strely.

Skvelý návrat
Svatoš mal dlhotrvajúce problémy s pravým ramenom, ktoré vyriešila až operácia. Do prípravy Avalanche sa zapojil až tesne pred začiatkom nového ročníka profiligy. Jeho úspešný návrat po zranení pochválil aj tréner Colorada Joel Quenneville: "Podľa mňa sme svedkami skvelého Marekovho návratu po zranení a on nám ešte len ukáže, čoho je schopný."

SVATOŠ V AKCII
-- zaznamenal dva góly
-- na ľade odohral vyše dvanásť minút čistého času
-- v presilových hrách strávil päť minút
-- na bránu vyslal šesť streleckých pokusov

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 08:20