StoryEditor

V Dubnici futbalový sviatok

15.07.2005, 00:00

Veľký futbalový sviatok čaká cez víkend prvoligový klub ZTS Dubnica, ktorý v nedeľňajšom zápase 3. kola UEFA-Intertoto Cupu privíta atraktívneho účastníka anglickej Premier League -- Newcastle United. Zverenci trénera Ľuboša Nosického si vybojovali právo stretnúť sa so štvornásobným víťazom najvyššej anglickej súťaže vyradením maďarského Vasas Budapešť (vonku 0:0, doma 2:0) a tureckého BB Ankaraspor (4:0 vonku, 0:1 doma).
Futbalisti Newcastle priletia na Slovensko zajtra o 12.00 hod. na piešťanské letisko. Tréner Graem Sounees prišiel od skončenia sezóny o viacerých hráčov. Do španielskej FC Valencie odišiel Holanďan Patrick Kluivert, ktorý v uplynulej sezóne strelil 13 gólov, do konkurenčného Blackburnu Rovers odišiel zasa 11-gólový waleský reprezentant Craig Bellamy. V útoku United tak zostali okrem kanoniera Alana Shearera, ktorý skóroval v minulej sezóne 18-krát, naturalizovaný Nigérijčan Shola Ameobi a Michael Chopra. Kormidelníkovi hostí síce urobil radosť čerstvý príchod Turka Emre Belözögluho (prestúpil z Interu Miláno), ten však v Dubnici ešte nenastúpi. "Dúfam, že detaily okolo Emreho prestupu definitívne skompletizujeme tento týždeň, ale ak sa to aj podarí, počas víkendu ho ešte necháme odpočívať. Ešte pred troma týždňami totiž hral súťažné zápasy a príliš neoddychoval. Ak bude úplne zdravotne fit Alan Shearer, tak ten do zápasu zasiahne. Celkovo však budeme opatrní, pretože v minulej sezóne sme sa sústredili na Intertoto a vysilení sme nezvládli úvod domácej ligy. Nechceme, aby sa to opakovalo," povedal pre BBC škótsky tréner Souness.
Napriek papierovým predpokladom tréner Newcastlu varuje pred podceňovaním dubnickej prekážky. "Čaká nás veľmi náročný zápas proti Dubnici, ktorá má za sebou štyri súťažné zápasy za štyri týždne, zatiaľ čo mi sme v posledných dvoch týždňoch ešte neodohrali ani jeden. To je určité varovanie. Aj keď to nebude jednoduché, chceme rozhodnúť čo najskôr."
Domáce mužstvo je v kompletnom zložení, trénerovi Nosickému sú k dispozícii aj uzdravený Špendla a po nútenom oddychu za karty i Pleva. Stretnutie sa začína od 16.00 hod., lístky sa predávajú od 250 (státie) do 550 Sk (kryté tribúny na sedenie).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 02:21