StoryEditor

Pre dopingového hriešnika len životné minimum

10.03.2005, 23:00
Rozhovor s útočníkom Dukly Trenčín Marcelom Hanzalom

Zaskočil vás verdikt výkonného výboru SZĽH, ktorý zrušil rozhodnutie disciplinárnej komisie spoločnosti Pro-Hokej o odpustení zvyšku vášho trojmesačného dištancu?
-- Určite áno. Už som sa chystal na to, že nastúpim v Žiline do zápasov play-off. Zostal som preto zaskočený, neviem si vysvetliť, prečo sa to zmenilo a ktovie, či si v tejto sezóne ešte zahrám. No, výkonný výbor má takéto právomoci a proti tomu nemožno namietať. Takto si vypijem kalich horkosti do dna a potom už budem mať aspoň pokoj...
Možno ste doplatili tak trochu aj na to, že v hokejovej legislatíve boli isté medzery. No pripravuje sa opatrenie, aby sa niektoré priestupky -- fauly s následkom zranenia, fyzické napadnutie rozhodcu či dopingové prípady -- už nedali anulovať po vypršaní časti dištancu. Koľko vinník dostane, toľko bude musieť stáť.
-- Keby to bolo jasné aj dosiaľ, tak by som vedel, na čom som. No mal som zmiešané pocity z toho, že najprv nezávislá komisia povie jedno a potom ďalší zase druhé.
Niektorí vyčítali, že váš trest bol aj tak mäkký, súhlasíte?
-- V Česku nejaký basketbalista dostal iba dva mesiace, čítal som, že iný športovec v cudzine zase dokonca šesť týždňov, takže tri mesiace nie je zase tak málo.
No nemôžete poprieť, že váš prečin bol neetický a vrhá zlé svetlo na hokej ako taký. Nehovoriac o zlom vplyve na mládež...
-- No, neviem, či som bol niekedy nejakým dobrým príkladom pre mladých...
Okrem nesporného ochudobnenia vašej hráčskej kariéry prichádzate aj o nemalé finančné príjmy. Môžete to vyčísliť?
-- Dostávam len životné minimum od klubu, aby som mal na stravu. Tri mesiace nedostávam teda plat a prémie a navyše som zaplatil pokutu.
Takže tá jedna cigareta vás vyšla na stotisíc korún?
-- Je to viac.
Kruté poučenie, čo poviete?
-- Bola to hlúposť, tak sa na to pozerám. Človek je omylný, stalo sa a musím znášať následky. Vrátiť späť sa to však nedá. Preto som nič nezatĺkal, priznal som sa, nemalo sa to prihodiť. Rád by som chlapcom pomohol, no nemôžem práve teraz, keď to najviac treba. Uškodil som sebe aj Dukle, to ma škrie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 00:14