StoryEditor

Hviezdy týždňa v NHL

18.10.2006, 00:00

Vedenie NHL udeľuje každý týždeň cenu Hráč týždňa. Na rozdiel od minulosti sa však prestížneho ocenenia dočkali až traja hokejisti. Vzhľadom na začiatok sezóny 2006/2007 uprostred predminulého týždňa boli hodnotené všetky individuálne výkony od úvodného kola, teda obdobie od 4. októbra do 15. októbra.
V šiestich pondelkových nočných zápasoch sa predstavili piati slovenskí hokejisti, ktorí sa však bodovo nepresadili. V New Yorku sa v drese Rangers z víťazstva nad New Jersey 4:2 tešil Marcel Hossa, ktorý strávil na ľade iba šesť a pol minúty. Druhý tím z New Yorku - Islanders už taký úspešný nebol a podľahol Nashvillu po samostatných nájazdoch 1:2. V drese "ostrovanov" bol strelecky aktívny Miroslav Šatan (4 strely), no recept na gólmana Vokouna nenašiel ani v rozhodujúcich nájazdoch. Slovenský reprezentant neuspel ako prvý a hosťom zabezpečil víťazstvo Steve Sullivan, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 1:1.

Marty Turco (Dallas Stars)
-- brankár Dallasu výraznou mierou prispel k doterajším piatim víťazstvám bez jedinej bodovej straty, dostal v priemere len 1,56 gólu na zápas a mal úspešnosť zákrokov 94,8 percenta.

Martin Havlát (Chicago Blackhawks)
-- český krídelník zaznamenal v štyroch zápasoch 10 bodov, 6 presných zásahov a 4 asistencie v štyroch dueloch. V pondelok noci si navyše pripísal ďalšie dve asistencie.

Mats Sundin (Toronto Maple Leafs)
-- robustný útočník získal tretie miesto najmä vďaka sobotňajšiemu hetriku proti Calgary. 35-ročný Švéd navyše dosiahol vzácny míľnik, keď prekonal hranicu 500 gólov v profilige.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:20