StoryEditor

Outsideri chcú prekvapiť

03.03.2005, 23:00
Ako tradične v úvodnom kole play-off ST extraligy narazia na seba celky z čela tabuľky s tými, ktorí uzatvárajú postupovú osmičku. V dueloch Zvolen -- Liptovský Mikuláš a Slovan -- Poprad sú jednoznačnými favoritmi dnešní a sobotňajší hostitelia, no vyraďovacia časť je povestná tým, že nie vždy musí platiť papierová matematika.

Ako tradične v úvodnom kole play-off ST extraligy narazia na seba celky z čela tabuľky s tými, ktorí uzatvárajú postupovú osmičku. V dueloch Zvolen -- Liptovský Mikuláš a Slovan -- Poprad sú jednoznačnými favoritmi dnešní a sobotňajší hostitelia, no vyraďovacia časť je povestná tým, že nie vždy musí platiť papierová matematika. "Vieme o tom, že Liptáci sú nevyspytateľným súperom. Veď pred dvoma rokmi poriadne potrápili Slovan. Nuž, nebolo by dobré, keby niečo podobné vyviedli aj nám," poznamenal útočník Zvolena Michal Handzuš. Liptovský Mikuláš je silný hlavne v domácom prostredí a presvedčili sa o tom i Zvolenčania. "Máme na to, aby sme aj favorita poriadne vyrušili z pokoja hlavne na našom štadióne. Chceme nadviazať na takú hru, s ktorou sme dokázali potrápiť všetkých ašpirantov na titul v tomto ročníku," povedal jeden z najstarších hráčov extraligy Jerguš Bača. Pomerne vyrovnané vzájomné zápasy majú za sebou aj hokejisti Slovana a Popradu. "Slovanisti sú pre nás veľkou výzvou, ale nebojíme sa ich. Veď v predošlých súbojoch sme sa presvedčili, že sa s nimi dá hrať otvorená partia," povedal obranca Tatravagónky Lukáš Bambúch. Naproti tomu Martin Kuľha, útočník belasých, verí, že séria bude mať iba najmenší počet zápasov. "Chceme vyhrať 4:0 na zápasy. Ani to, že sme nezískali primát po prehre so Zvolenom, nás nerozladilo. Zomkli sme sa a v play-off ideme za svojím cieľom," naznačil odhodlanie bývalý hráč Popradu.
Štvrťfinále play-off -- dnes: Zvolen -- L. Mikuláš (17), Slovan -- Poprad (17.30), sobota: Zvolen -- L. Mikuláš (17), Slovan -- Poprad (17.30).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 17:00