StoryEditor

Zlepšiť predovšetkým ekonomickú situáciu

07.10.2002, 00:00

Od soboty sa stal najvyšším mužom v slovenskom biatlone Juraj Sanitra, ktorý vo funkcii prezidenta zväzu vystriedal Benjamína Leitnera. Štyridsaťjedenročný tréner ženskej reprezentácie dostal od 93 prítomných delegátov 63 hlasov.

Čo rozhodlo o tom, že po deviatich rokoch nedostal doterajší prezident od delegátov dostatočný počet hlasov?
-- Dôležitú úlohu určite zohral fakt, že pán Leitner bol vo svojej funkcii už pomerne dlho. Za najdôležitejší moment tejto zmeny by som však označil nespokojnosť viacerých klubov s tým, že bol zároveň aj prezidentom biatlonového klubu Osrblie a tak išlo o konflikt záujmov.

Chcete aj po vymenovaní za prezidenta zväzu ostať v úlohe trénera ženskej reprezentácie?
-- Zatiaľ budem pokračovať v tejto funkcii, pretože sezóna je predo dvermi a myslím si, že by nebolo férové, keby som v tejto chvíli dievčatá opustil. Možno neskôr sa k tejto otázke ešte vrátim, ale teraz, keď je moja nominácia na post prezidenta ešte čerstvá, nechcem vynášať urýchlené závery, ktoré by určite neboli v prospech biatlonu. V budúcnosti však neplánujem tieto funkcie kumulovať.

Aké budú vaše priority v novej funkcii? Chcete pokračovať v šľapajach bývalého prezidenta, alebo môžeme očakávať nejaké výraznejšie zmeny?
-- Keďže som dosiaľ figuroval ako viceprezident zväzu a podieľal sa na vývoji biatlonu na Slovensku, žiadne revolučné zmeny nemožno očakávať. Na druhej strane treba povedať, že mám svoje priority. V prvom rade by som chcel lepšie "predať" naše kvalitné výsledky a zvýšiť tak vážnosť tohto športu na spoločenskej úrovni. Musíme si udržať našu pozíciu na medzinárodnej scéne a naďalej ostať spoľahlivým partnerom medzinárodnej biatlonovej federácie. Samozrejme, že veľmi dôležitá je aj ekonomická stránka, ktorú rozhodne treba zlepšiť.

Práve neschopnosť zohnať nejakého kvalitného sponzora sa vyčítala bývalému prezidentovi Leitnerovi. Máte nejaké predstavy o tom, ako zlepšiť nelichotivú ekonomickú situáciu?
-- Áno, tiež si myslím, že aj toto bol jeden z ďalších dôvodov, prečo pán Leitner tentoraz nedostal dôveru. Biatlon zaznamenal už viaceré veľmi kvalitné úspechy, žiaľ, nedokázali sa nájsť sponzori, ktorí by dokázali do tohto športu investovať také peniaze, aké si určite zaslúži. Ešte je možno priskoro hovoriť o tom, čo dokážem na tomto zmeniť, ale už teraz vám môžem prezradiť, že prvé kroky som už podnikol. Nechcem to zakríknuť, ale vyzerajú veľmi sľubne. Konkretizovať ich však ešte, pochopiteľne, nebudem.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:14