StoryEditor

Kaliská triumfovala na svetovom pohári

05.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenskí reprezentanti získali na pretekoch 2. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Augsburgu tri medaily -- jednu zlatú a dve strieborné.
Elena Kaliská sa stala suverénnou víťazkou disciplíny K1 žien. Olympijská víťazka z Atén najskôr zvíťazila v nedeľňajšom predpoludňajšom semifinále s viac ako 2,5-sekundovým náskokom pred domácou Claudiou Bärovou. Na celkový triumf potom Kaliskej stačila aj druhá najlepšia jazda vo finále za Češkou Štěpánkou Hilgertovou, ktorá v súčte oboch kôl zaostala o 3,76 s. Slovenskí vodní slalomári tak majú na svojom konte dovedna už 52 prvenstiev na podujatiach SP. Víťazka piatkovej kvalifikácie Slovenka Jana Dukátová sa z 10. miesta v semifinále vydarenou finálovou jazdou posunula o tri priečky vyššie (7.) aj napriek šiestim trestným sekundám. Naopak, Gabriela Stacherová síce zajazdila rovnako ako Kaliská čisto, no klesla z 8. na 9. pozíciu.
V C1 obsadili Juraj Minčík a Michal Martikán, ktorí dosiahli v súčte na stotinu rovnaký čas, zhodne 2. miesto so stratou 3,09 s za víťazným Davidom Florenceom z Veľkej Británie. Martikán bol v Augsburgu spomedzi kanoistov suverénne najrýchlejší, keď vo finále sa ako jediný dostal pod hranicu sto sekúnd, ale štyri trestné sekundy ho stáli celkové víťazstvo. Minčík sa na striebornú pozíciu posunul zo 7. priečky, ktorá mu patrila v semifinále. Vo finále si polepšil aj tretí slovenský zástupca v tejto disciplíne Alexander Slavkovský, keď z 9. miesta postúpil až na šieste.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 08:47