Jaromír Jágr
StoryEditor

Zabijak trénerov i zlo voči spoluhráčom. Navrátilec Jágr má aj svoju odvrátenú tvár

03.02.2018, 11:46
Jaromír Jágr zrejme definitívne ukončil kariéru v NHL.

Po zrejme definitívnej bodke v NHL sa na Jaromíra Jágra chvála a spomienky na hviezdnu kariéru valí zo všetkých strán. Hráč prvej veľkosti, pokoriteľ rekordov, príklad oddanosti hokeju, píšu všade.

Gord Miller, legendárny kanadský komentátor, ktorý nechýba na žiadnom veľkom vrcholovom medzinárodnom turnaji posledných dvadsiatich rokov, ale prináša iný pohľad na českú legendu.

Najhorší spoluhráč

"Niektorí hráči z Pittsburghu a Washingtonu aj dnes povedia, že išlo o jedného z najhorších spoluhráčov, ktorého kedy mali," prekvapil Miller v úprimnom rozprávanie pre rádiovú stanicu TSN 690.

Päťdesiattriročný Miller je v Severnej Amerike značka. Jeho hlas nechýba v posledných rokoch na žiadnom drafte NHL. Na juniorských majstrovstvách, olympijských hrách či play-off NHL. Komentár k záveru Jágrovej kariéry je možno o to viac prekvapujúcejší.

"Jágr bol neskutočný hráč. Nie je však spravodlivé, aby sa zabúdalo, že po dlhú dobu Jágr nebol vôbec dobrý spoluhráč. Aj to je súčasť jeho odkazu v NHL," vysvetľuje svoje stanovisko.

"Mrzí ma to, ale občas bol veľmi krutý k svojim spoluhráčom a nehanbil sa za to," približuje Miller.

"Zabijak trénerov"

Ihneď pridáva spomienku z Jágrovho nie veľmi vydareného angažmán vo Washingtone, kde ho po vyhodení trénera Capitals Bruce Cassidyho začali prezývať "zabijakom trénerov ".

"Pamätám si, ako mal jeho spoluhráč Boyd Gordon z Washingtonu problémy s chrbtom. Nemohol vôbec sedieť, tak v lietadle radšej ležal, aby bolesť vydržal. Jágr za ním raz prišiel po tréningu a hovorí: Nechceš radšej seknúť s hokejom? Si k ničomu," prezradil Miller.

Kanadský komentátor uznáva Jágrove kvality na ľade. Bez väčšieho premýšľania ho zaraďuje do Siene slávy najlepšej hokejovej ligy sveta. Zároveň však odkrýva druhú tvár českej hviezdy, ktorou sa predtým v lige, okrem umenia na ľade, prezentovala.

"V Pittsburghu sa ho nakoniec zbavili. Vo Washingtone ho v podstate darovali do Rangers. Nebolo jednoduché ho trénovať. Toto je druhá stránka oproti jeho fantastickým štatistikám. Nechcem ho súdiť, bol to talentovaný hráč, ale sú časti kariéry, kedy bol neznesiteľný," hovorí bez zábran.

Miller v závere priznáva, že majiteľ hokejového Kladna sa počas rokov v NHL veľmi zmenil a po svojom návrate pred siedmimi rokmi pôsobil ako vymenený.

"Po návrate do NHL z neho bol úplne iný človek. Napriek tomu sa našli tímy, ktoré mali strach, že nebude mať dobrý vplyv na mladých hráčov," dodáva Miller.

01 - Modified: 2024-04-22 05:27:52 - Feat.: - Title: Martin ​Fehérváry strelil prvý gól v play off, Washington prehral na ľade Rangers 02 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 03 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 04 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom 05 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 04:40