Reuters
StoryEditor

Futbalový svet zaskočila správa o úmrtí talianskeho futbalistu Davide Astoriho

04.03.2018, 18:28
Autor:
TASRTASR
Smutná správa prišla v nedeľu z tábora talianskeho futbalového klubu ACF Fiorentina.

Smutná správa prišla v nedeľu z tábora talianskeho futbalového klubu ACF Fiorentina. Vo veku 31 rokov náhle zomrel kapitán mužstva Davide Astori. Podľa informácie agentúry APA z tohto dôvodu tiež zrušili zápas 27. kola v Udine, resp. celý nedeľný program.

Úmrtie Astoriho potvrdil oficiálne klub, pravdepodobne malo ísť o zástavu srdca, píše agentúra AP. Stopér ACF mal na konte aj 14 reprezentačných štartov za Taliansko, v ktorých strelil jeden gól.

Neprišiel na raňajky

Vedenie Serie A najprv reagovalo odložením prvého zápasu nedeľňajšieho programu FC Janov - Cagliari. Neskôr na sociálnej sieti informovalo o zrušení celého nedeľného programu.

Podľa správy agentúry AP našli hráča v nedeľu ráno bez známok života v izbe hotela, kde sa mužstvo ubytovalo pred ligovým duelom. Telo objavili spoluhráči, keď Astori neprišiel na raňajky.

Prirodzená smrť

"Myslíme si, že zomrel na zástavu srdca z prirodzených príčin. Telo previezli na pitvu do nemocnice. Je zvláštne, že sa to stalo bez varovných signálov profesionálovi, ktorý je neustále pod drobnohľadom," cituje agentúra AP slová prokurátora Antonia De Nicola.

V krátkom komuniké klub z Florencie uviedol, "že je stratou kapitána hlboko otrasený" a "žiada v tejto delikátnej záležitosti o citlivý prístup médií a rešpekt voči hráčovej rodine".

Podľa prezidenta klubu Andreu Della Valleho mal hráč podpísať v pondelok nový kontrakt do konca kariéry. Astori mal s Francescou Fiorettiovou dvojročnú dcéru.

Šokovaný Hamšík

"Je to niečo hrozné... Táto správa ma šokovala... Neuveriteľné... Rád by som vyjadril rodine Davide Astoriho úprimnú sústrasť. Súcítim s nimi," cituje slová slovenského reprezentanta a hráča SSC Neapol Mareka Hamšíka jeho internetová stránka.

"Je to tragédia a v tejto chvíli je ťažko nájsť slová. Bol to skvelý hráč a fantastický chlap," reagoval tréner Chelsea Londýn Antonio Conte, ktorý viedol reprezentačný výber Talianska v rokoch 2014 až 2016. "Ciao drahý Asto," rozlúčil sa so zosnulým kapitán Juventusu Turín Gianluigi Buffon.

01 - Modified: 2024-02-19 15:37:23 - Feat.: - Title: Neapol je momentálne v chaose. Ľudí ako Calzona či Hamšík preto v klube potrebujú, tvrdí odborník 02 - Modified: 2023-08-30 09:23:28 - Feat.: - Title: Hamšík sa oficiálne ujal novej funkcie. Stal sa tímovým manažérom reprezentácie 03 - Modified: 2023-08-21 11:34:58 - Feat.: - Title: Hamšík vypovedá na polícii. Niekdajšia spoločníčka tvrdí, že ju obral o polovicu športového centra 04 - Modified: 2023-06-18 11:33:57 - Feat.: - Title: Internacionál Janočko pre HN: Ani svetové tímy nehrajú každý týždeň bezchybne. Počítajú sa aj tak len body 05 - Modified: 2023-06-01 13:50:33 - Feat.: - Title: Hamšík oznámil ukončenie kariéry: Futbalu som vždy odovzdal všetko
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:43