StoryEditor

Nešťastného Handzuša asi nahradí Pavlikovský

25.08.2004, 00:00
Slovenská hokejová reprezentácia sa zrejme pre zranenie bude musieť na Svetovom pohári zaobísť bez ďalšieho vynikajúceho útočníka. Po Žigmundovi Pálffym, ktorý pre nedoliečené rameno ani neabsolvoval prípravu, s najväčšou pravdepodobnosťou na prestížnom turnaji neoblečie slovenský dres ani Michal Handzuš.

Slovenská hokejová reprezentácia sa zrejme pre zranenie bude musieť na Svetovom pohári zaobísť bez ďalšieho vynikajúceho útočníka. Po Žigmundovi Pálffym, ktorý pre nedoliečené rameno ani neabsolvoval prípravu, s najväčšou pravdepodobnosťou na prestížnom turnaji neoblečie slovenský dres ani Michal Handzuš. Útočník Philadelphie Flyers si v prípravnom zápase so Švédskom (0:2) zranil biceps. Tréner Ján Filc predbežne rozhodol, že Handzuš dnes do Kanady odletí a s ním aj jeho potenciálny náhradník Rastislav Pavlikovský. O účasti Handzuša na turnaji rozhodne jeho zamestnávateľ.

Čo sa vám presne stalo?
- Narazil som do dvierok na trestnej lavici, ktoré sa otvorili akurát v momente, keď mal vylúčený hráč vykorčuľovať na ľad a ja som sa dostal do tohto priestoru. Odniesol si to biceps na mojom pravom ramene, ktorý je zakrvácaný. Podrobil som sa rôznym vyšetreniam vrátane cievneho. Cievy nie sú poškodené, ale rameno je bolestivo narazené a hrozia ďalšie komplikácie. Buď sa to bude liečiť pomocou medikamentov alebo druhá možnosť je operácia.

Aké liečenie by ste preferovali?
- Možno by som zobral radšej liečbu, aby som prípadne absolvoval "sveťák", lenže potom môže vzniknúť riziko, že sa môj stav môže zhoršiť, čo by nebolo dobré pre nastávajúcu sezónu. Uvidím, čo na to povie môj zamestnávateľ po porade s lekármi.

Takéto nešťastné zranenie pred odletom na turnaj zrejme človeka poriadne nahnevá...
- Veru tak. Je to pre mňa smutné a trpké. Tešil som sa na toto skvelé podujatie a nakoniec to vyzerá tak, že kvôli jednej nešťastnej
náhode budem v pozícii diváka. To je ešte horšie, ako keby som vôbec nebol nominovaný.

Škoda, že na Slovensku sa odohral iba jeden prípravný duel...
- Aj my by sme privítali ešte ďalšie zápasy, rovnako tak diváci, lebo takí kvalitní súperi sa neukážu u nás každý deň. Nič sa nedá robiť, všetko je vymedzené reglementom Svetového pohára. Taktiež počet tréningových hodín. Ďalšie zápasy s Kanadou a Ruskom budú však tiež užitočné, aby sme sa viac zohrali pred ostrým štartom.

Naposledy bol Svetový pohár pred ôsmimi rokmi, pamätáte si na niektoré momenty?
- Matne si spomínam na súboj s Kanadou, v ktorom Slováci takmer remizovali. Bola to veľkolepá akcia a nastávajúci ročník sľubuje ešte kvalitnejšie divadlo. Aj preto som túžil byť pri tom. Žiaľ, nie je to už v mojej moci...

Bude nám vyhovovať fakt, že figurujeme v zámorskej skupine s mužstvami Kanady, USA a Ruska?
- Ťažko povedať. V takejto konkurencii sa už nedá vyberať. Vynikajúci súperi sú zárukou toho, že siahneme na dno síl a podáme vrcholné výkony. Tak ako ja, aj ostatní chlapci sa tešia na každý duel, bez ohľadu na to, proti komu nastúpia.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 21:12