StoryEditor

Druhý finálový mečbal belasých

14.04.2005, 00:00
Finálová séria hokejovej ST extraligy medzi Zvolenom a Slovanom sa dnes (od 17.00 hod.) prenesie opäť do Bratislavy, kde budú mať belasí druhý pokus o zisk titulu. Z

Finálová séria hokejovej ST extraligy medzi Zvolenom a Slovanom sa dnes (od 17.00 hod.) prenesie opäť do Bratislavy, kde budú mať belasí druhý pokus o zisk titulu. Zverenci trénera Miloša Říhu v utorok v piatom finálovom súboji rozhodujúci krok neurobili a po prehre 2:5 vedú už iba 3:2 na zápasy. Zvolen využil neúčasť chorého lídra Slovana Miroslava Šatana a pomerne ľahko rozhodol o svojom druhom víťazstve tejto série. "Bol to vabank -- buď to vyjde alebo nie. My sme museli, súper mohol, a o to ťažia bola naša pozícia. No sme natoľko skúsený kolektív, ktorý sa vie zmobilizovať aj za nepriaznivého stavu," uviedol obranca Zvolena Daniel Babka, ktorý sa podieľal na troch góloch domácich. Tréner Jaško prvýkrát stiahol hru iba na formácii, čo sa prejavilo najmä na oživení hry hviezdneho trojzáprahu Zedník, Handzuš, Országh, ktorý sa pričinil o všetkých päť gólov Zvolena. "Nastúpili sme oslabení, to je pravda, lebo Miro Šatan je opora nielen ako hráč, ale aj ako človek. S jeho prítomnosťou sila mužstva značne narastá. Lenže každý zápas je iný a tento vyšiel naozaj lepšie domácim. Tri razy za seba vyhrať je v konfrontácii takýchto kvalitných súperov dosť zložité," konštatoval obranca Slovana Zdeno Cíger. Jeden z najskúsenejších hráčov hostí mal veľkú dávku smoly, keď za stavu 2:0 pre domácich trafil do žŕdky a z následnej akcie Zvolenčania strelili tretí gól. Niektorí odborníci naznačili, že Slovan nešiel do tohto zápasu naplno a podvedome rátal s tým, že ak neuspeje, nič hrozné sa nestane, lebo má ešte jeden mečbal k dispozícii. "Nemám pocit, že by Slovan hral odovzdane, ale zlomili ich góly, najmä ten tretí po žŕdke Cígera," pridal svoj názor Handzuš.
V kuloároch sa diskutuje aj o tom, či hokej týchto rivalov je naozaj najlepší a najkvalitnejší v tomto ročníku, keďže v semifinále medzi Slovanom a Trenčínom predvádzali obe mužstvá oveľa atraktívnejšiu hru. "Vtedy sa hralo inak ako teraz. Je to spôsobené do veľkej miery úbytkom síl, ale aj prístupom hráčov. Viac ide do popredia taktika a silovosť na úkor techniky, dynamiky," konštatoval Cíger. Na otázku, či si vie predstaviť, že sa aj finále bude naťahovať na sedem dielov, veľavýznamne dodal: "Ani mi to nehovorte..." Belasí však veria, že s uzdraveným Šatanom a v bránke s Liborom Bartom, ktorý zažiaril v oboch domácich dueloch, sa už dnes večer budú môcť tešiť z piateho titulu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 03:45