StoryEditor

Slováci zlyhali v koncovke. Súperovi nestrelili ani gól

06.05.2018, 20:10
Autor:
redred
Slovenskí hokejisti prehrali v druhom zápase na svetovom šampionáte proti Švajčiarsku 0:2.

Slovenskí hokejisti prehrali v nedeľu vo svojom druhom zápase na MS v Kodani so Švajčiarskom 0:2.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho najskôr inkasovali v prvej tretine z hokejky Tristana Scherweya, v druhej tretine spečatil výhru Helvétov vo vlastnom oslabení Mirco Müller. Slovákom patrí v priebežnej tabuľke so ziskom bodu šiesta priečka.

Oba tímy čaká deň voľna, Slováci sa v utorok 8. mája stretnú o 16.15 h s Rakúskom, Švajčiari nastúpia v rovnaký deň o 20.15 h proti Česku.

A-skupina (Kodaň):
Slovensko - Švajčiarsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly: 12. Scherwey (Diaz, Müller), 21. Müller (Scherwey). Rozhodovali: Gouin (Kan.), Hribik (ČR) – Lazarev (Rus.), Malmqvist (Švéd.), vylúčení na 2 min: 3:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:1, 10.915 divákov.
zostavy:
SR: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, Mikúš, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Cingel, Marcinko, Skalický
Švajčiarsko: Berra - Müller, Diaz, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Hofmann, Niederreiter, Corvi - Riat, Moser, Vermin - Rod, Scherwey, Haas - Baltisberger, Schäppi

Švajčiari uchopili úvod zápasu pevnejšie ako Slováci, boli aktívnejší a viac sa tlačili do zakončenia. Čiliak musel niekoľkokrát zasahovať, najvážnejšie v piatej minúte po strele Fricka. Na vážnejšiu akciu si fanúšikovia Slovenska počkali do ôsmej minúty, keď sa pred súperovu bránku natlačil Jurčo, ale Berra dobre zasiahol.

Ten Švajčiarov podržal aj o pár sekúnd neskôr, keď zlikvidoval strelu Bakoša. Helvéti však boli stále nebezpečnejší a v 12. minúte otvorili skóre. Diazovu strelu od modrej čiary tečoval za chrbát Čiliaka Scherwey. Inkasovaný gól zverencov Craiga Ramsaya neprebral, ďalšiu dobrú možnosť mal Moser. Z pravej strany však mieril vedľa. V 17. minúte Slováci zle striedali, oslabenie však prežili bez ujmy. Švajčiari tak po prvej tretine išli do kabín s jednogólovým náskokom.

Ten však zvýšil v úvode druhej tretiny Müller, ktorý využil chybu Slovákov a vo vlastnom oslabení prestrelil Čiliaka. Slovenskí hokejisti neboli vo svojej koži, ťahali za kratší koniec povrazu aj v druhej dvadsaťminútovke. Ich súper bol húževnatejší, vyhrával osobné súboje a bol korčuliarsky zdatnejší.

Na 3:0 mohol zvýšiť v dvojnásobnej presilovke Hofmann, ale Čiliak jeho dve strely v krátkom čase zneškodnil. Nádej pre slovenské farby mohla priniesť presilovka v polovici zápasu, ale nič podstatné sa v nej neudialo. V 34. minúte zareagoval na niekoľkosekundový tlak Švajčiarov prvý útok, no prečíslenie troch proti dvom vyvrcholilo pokazenou prihrávkou Krištofa na Jurča. Ku koncu druhého dejstva mal na hokejke gól Nagy, ale ani táto akcia želaný efekt nepriniesla.

Do tretej tretiny vstúpili Slováci oveľa lepšie ako do uplynulých dvoch, najmä sa čoraz viac pokúšali o streľbu, ale vytúžený kontaktný gól neprichádzal. Ich snaha napokon nevyšla a brankár Helvétov Reto Berra udržal čisté konto. Švajčiari sa víťazstvom za tri body posunuli v priebežnej tabuľke na tretie miesto so ziskom piatich bodov.

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 23:06