TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Prečo je dobré, že Slovensko (asi) odohrá skupinu na svetovom šampionáte v Košiciach

18.05.2018, 18:30
Bodaj by sa fanúšikovia tešili o rok viac, ako keď boli MS na Slovensku naposledy.

Ešte to nie je na sto percent isté, ale zrejme sa tomu nevyhneme. Slovenská hokejová reprezentácia smeruje na východ. Podľa kuloárnych rečí, publikovaných článkov a reakcií niektorých západoslovenských novinárov privezie IC vlak v máji budúceho roka najlepších reprezentantov do Košíc. Ak to tak aj dopadne, poviem to takto: Dobre zrobili.

Súboj argumentov
Samozrejme, #HokejováRepublika sa zdá byť týmto krokom okamžite rozdelená na tradičné tábory. Informácia ešte ani nie je definitívne potvrdená direktoriátom IIHF, marketingom nadnárodnej federácie ani národným Zväzom, no už prebiehajú argumentačné šermovačky. Niektoré pripomínajú vojnu predškolákov na pieskovisku o kýblik s pieskom a hrabličky.

Pozrime sa teda na dobré a zlé argumenty, prečo Košice. Ako v každej rozprávke, aj v našej zvíťazí dobro. Garantujem.

Lebo hlavné mesto
Najrýchlejší argument ktorý každému napadne hneď ako prvý je, že predsa domáci tím musí hrať v hlavnom meste. Tam, kde sa odohrá finále. Viete si predstaviť, že by Česi nehrali svoje zápasy v Prahe?

Je to zároveň aj najrýchlejšie vyvrátiteľný argument. Nikde totiž nie je právo hlavného mesta na skupinu s domácim tímom zapísané svätým písmom. Dáni takisto nehrali v Kodani a Slovensko dokonca svoj jediný titul majstrov sveta nezískalo v hlavnom meste Švédska. Ani prvé striebro v Moskve, ale v Petrohrade. A tak ďalej, a tak podobne.

Navyše, čo si urobila pre slovenský hokej od prvých a posledných MS na Slovensku, Bratislava? KHL? "Ále, prosím vás," odpovedal by na takú otázku ešte aj Kolesík. Tak vidíte.

Článok môžete dočítať na portáli Tak určitee.

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 04 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 05 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 14:44