StoryEditor

Ruská hviezda utiekla do zámoria

15.08.2006, 00:00

Situácia okolo talentovaného ruského hokejistu Jevgenija Malkina sa čoraz viac zamotáva. Hráč totiž vo Fínsku náhle opustil prípravný kemp ruského extraligistu Metallurgu Magnitogorsk a pravdepodobne zamieril za oceán do tímu NHL Pittsburgh Penguins.
"Všetci majú plnú ústa americkej demokracie, ale oni nám teraz bez výčitiek svedomia kradnú najlepšieho hráča -- ide o športový terorizmus. Nezabúdajte, že Malkin je ešte stále malý, naivný chlapček, ktorému ľahko zamotáte hlavu všetkými tými historkami o NHL," vyhlásil generálny manažér Metallurgu Gennadij Veličkin. Majitelia Pittsburghu chcú predať klub a s Malkinom v kádri by mohli teoreticky zapýtať vyššiu cenu.
"My sme investovali veľa peňazí, energiu i času, kým sme z Malkina vybrúsili hokejový briliant. Stavali sme na ňom hru tímu a celý systém. Nehodláme sedieť so založenými rukami. Obrátime sa na súd, aby sme si vymohli primeranú kompenzáciu," dodal Veličkin
20- ročný Malkin začiatkom minulého týždňa podpísal novú, už len ročnú zmluvu s klubom (pôvodne mal kontrakt do konca apríla 2008), v ktorom vyrastal. V roku 2004 bol dvojkou draftu NHL za krajanom Alexandrom Ovečkinom a jeho agenti nedávno potvrdili, že ich klient by už chcel vykorčuľovať na ľad v prestížnej zámorskej súťaži. Malkin bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča tohtoročných juniorských MS, na ktorých ruský mládežnícky tím doviedol ako kapitán k striebru a zúčastnil sa aj na zimných olympijských hrách v Turíne a majstrovstvách sveta v Rige.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 19:43