TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

AS Trenčín deklasoval slávny Feyenoord a priblížil sa k postupu

09.08.2018, 20:04
Autor:
redred
Futbalisti AS Trenčín zdolali v 3. predkole Európskej ligy holandský Feyenoord Rotterdam vysoko 4:0.

Futbalisti fortunaligového AS Trenčín triumfovali vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy nad Feyenoordom Rotterdam 4:0.

Chorvátsky útočník Antonio Mance dosiahol hetrik, nigérijský krídelník Philip Azango strelil jeden gól.

Zverenci Ricarda Moniza si v Žiline vypracovali viac než sľubnú východiskovú pozíciu od odvety, ktorá sa odohrá o týždeň 16. augusta v Holandsku (20.30). Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu Sturm Graz - AEK Larnaka.

1. zápas 3. predkola EL 2018/2019:
AS Trenčín - Feyenoord Rotterdam 4:0 (3:0)
Góly: 6., 37. a 63. Mance, 44. Azango. ŽK: Sleegers, Zubairu, Mance - Amrabat, Clasie. Rozhodovali: Schörgenhofer - Gutschi, Staudinger (všetci Rak.), 6817 divákov
Trenčín: Šemrinec - Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa - Čatakovič, EL Mahdioui, Zubairu (84. Ubbink) - Sleegers (85. Bukari), Mance, Azango
Feyenoord: Bijlow - Nieuwkoop (90. Geertruida), Van der Heijden, Van Beek, Verdonk - Amrabat, Clasie, Toornstra - Berghuis, Vente, Larsson (61. Boetius)
/hralo sa v Žiline/

AS skóroval hneď z úvodnej akcie, pri bleskovej kombinácii putovala lopta od Lawrencea k Čatakovičovi a naspäť, Lawrence na útočnom výlete pomedzi nohy protihráča našiel voľného Manceho a ten prekonal Bijlowa v bránke Feyenoordu - 1:0. Mance takmer o tri minúty neskôr pridal druhý zásah po centri Azanga, tentoraz Bijlow zachránil. Po rohovom kope bránku tesne minula tečovaná strela Sleegersa.

Po ďalšom rohu a hlavičke Manceho lopta skončila v sieti, ale rozhodcovia videli porušenie pravidiel a neuznali gól. Feyenoord si s Trenčínom nevedel rady, jedine Larsson si zabehol za vysunutú defenzívnu líniu a obhodil si Šemrinca, ale jeho prihrávku do pokutového územia odvrátili obrancovia. Domáci sa neuspokojili a naďalej chceli zvýšiť skóre.

Strela Manceho, rýchly brejk Sleegersa, spolupráca Azanga s Mancem ani pokus Čatakoviča sa ešte neujali. V 37. minúte však Čatakovič vydoloval loptu v šestnástke a prihral Mancemu, ktorý si počkal a druhýkrát prekonal Bijlowa - 2:0. Hosťujúca defenzíva zabudla krátko pred prestávkou po centri Sleegersa na osamoteného Azanga, ten poľahky upravil už na 3:0.

Po zmene strán to nebol príliš odlišný výkon Feyenoordu. Príležitosť mal v 53. minúte z priameho kopu, Berghuis nenašiel žiadneho spoluhráča a lopta skončila mimo hry. Na opačnom konci sa uvoľnil Sleegers, nebezpečnejší bol onedlho prienik Čatakoviča, no ani on netrafil priestor troch žrdí. Obrat v podaní hostí sa nekonal, naopak, AS pridal po vyše hodine hry štvrtý gól, keď Čatakovič poslal z ľavého krídla prízemný center, Mance sa presadil cez brániaceho Van der Heijdena a skompletizoval hetrik - 4:0.

Až potom mal Rotterdam prvú vyloženú šancu, Šemrinec pokryl loptu po zakončení Venteho z bezprostrednej blízkosti. Podobne si poradil so strelou striedajúceho Boetiusa, hlavička Venteho nešla na bránku. V trenčianskej obrane sa v závere vyskytlo zopár dier, ale Šemrinec vyrazil aj druhý nebezpečný pokus Boetiusa, jeho ďalšia strela preletela tesne vedľa. Domáci vďaka tomu podporili štyri strelené góly cenným čistým kontom.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:23