TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Slovan zdolal Rapid Viedeň. Belasí pôjdu do odvety s tesným náskokom

09.08.2018, 23:05
Autor:
TASRTASR
V prvom zápase 3. predkola Európskej ligy zvíťazil Slovan Bratislava nad Rapidom Viedeň 2:1.

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtok v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na Pasienkoch nad Rapidom Viedeň 2:1.

O triumfe "belasých" rozhodol gól kapitána Vasila Božikova a vlastný zásah Matea Barača. Odveta je na programe o týždeň vo Viedni.

Hostí dostal do vedenia v 12. minúte Stefan Schwab, ale kapitán "belasých" Vasil Božikov v 29. minúte vyrovnal. V druhom polčase si dal vlastný gól stopér hostí Mateo Barač a domáci brankár Dominik Greif zlikvidoval penaltu pred návštevou 9563 divákov.

Úspešnejší z konfrontácie Slovan - Rapid nastúpi v play off o skupinovú fátu na postupujúceho z dvojice Hajduk Split (Chorv.) - FCSB (Rum.).

1. zápas 3. predkola EL 2018/2019:
Slovan Bratislava - Rapid Viedeň 2:1 (1:1)
Góly: 29. Božikov, 49. Barač (vlastný) - 12. Schwab, ŽK: Moha, Nono, Saláta, Hološko (na striedačke) - Murg, Potzmann, Bolingoli. Rozhodovali: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (všetci Poľ.), 9563 divákov.

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono (86. Rabiu) - Dražič (90. Laczkó), Holman (46. Savičevič), Moha – Čavrič, Šporar

Rapid Viedeň: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barač, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg (77. Guillemenot), Knasmüllner (68. Ivan), Berisha - Alar

Na po dlhej dobe pekne zaplnených Pasienkoch sa hral od úvodných sekúnd pomerne dobrý európsky futbal. Rapid nemal žiadny rešpekt a začal veľmi aktívne, už v tretej minúte vystrelil nebezpečne útočník Alar, ale Greif vyrazil na roh. Ten istý hráč ešte nebezpečnejšie vypálil v 7. minúte, ale tesne minul.

Domáci boli zatiahnutí a Rapid išiel zaslúžene do vedenia v 12. minúte, keď sa po rohu dostala lopta k nepokrytému Schwabovi a ten už Greifa prekonal. Hostia mali lepšiu ponukovú činnosť, ich obrana pracovala spoľahlivo.

V 27. minúte predviedol Murg krásnu akciu, všimol si, že Greif je vysoko a z dobrých 45 metrov ho preloboval, našťastie pre Slovan ale lopta trafila len brvno. Už o dve minúty však bolo vyrovnané, keď po rohu Holmana kapitán Božikov preskočil súperových hráčov a "koníčkom" hlavou nezadržateľne skóroval.

V prvom polčase sa mnoho šancí nezrodilo, Rapid mal opticky viac z hry, domáci sa nevedeli cez súpera pretlačiť do nebezpečných akcií.

V 48. minúte sa po chybe v domácej šestnástke dostal do dobrej palebnej pozície Berisha, jeho bombu ale Greif výborným zákrokom vyrazil na roh. Vzápätí domáci rýchlo zaútočili, Čavrič nacentroval z pravej strany a hosťujúci stopér Barač si loptu nešťastne zrazil do vlastnej brány.

Rapid, hnaný dopredu do posledného miestečka zaplneným sektorom fanúšikov hostí, sa pustil do snahy vyrovnať. Domácim sa otváral priestor na brejky. Gól ale mohli dať v 55. minúte po rohu, keď sa lopta dostala až k Šporarovi, ten ale tesne minul pravú tyč.

Slovan si dobre strážil náskok a vedel aj zahroziť, ako napríklad v 74. minúte po akcii agilného Mohu, ktorý prihral na päťku Čavričovi, ten ale minul. Viedenčanov mohla postaviť na nohy prísna penalta v 81. minúte, ktorú poľský rozhodca Raczkowski nariadil po zákroku Savičeviča na Alara.

Sám faulovaný ju ale nepremenil, keď ju skvele zlikvidoval Greif a do siete neprenikla ani následná dorážka hráčov hostí. V závere si domáci náskok ustrážili a do odvety do Viedne pôjdu v lepšej pozícii.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-14 10:54:20 - Feat.: - Title: Slovan má ďalší titul, belasí sa však musia už pozerať za horizont. Tieto aspekty treba zlepšiť či doriešiť 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-03-14 14:53:47 - Feat.: - Title: Lobotka aj Soták sa tešia, ich klub zabojuje o pohárové finále. V podbrezovskej bubline sa riešila len výhra 05 - Modified: 2024-03-12 15:23:40 - Feat.: - Title: Dohoda s Orlenom bola predo dvermi, nakoniec je všetko inak. Štadión Slovana však môže mať čoskoro nový názov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 16:42