StoryEditor

Michal Handzuš: Prvenstvo prinieslo pohodu

02.03.2005, 23:00
Rozhovor s hokejovým útočníkom HKm Zvolen Michalom Handzušom

V rozhodujúcom stretnutí o prvenstvo v základnej časti ste zdolali Slovan hladko 4:0. Nečakali ste dramatickejší priebeh?
- Rozhodujúce bolo, že sme prečkali početné oslabenie pri našich vylúčeniach. Stavili sme na našu kvalitu, každý hráč vedel, čo má robiť a preto sa nám podarilo súpera ustrážiť. Stretnutie malo šťavu, kvalitu a atraktívnosť. Divák si musel zgustnúť.
V posledných dvoch ročníkoch sa stal majstrom Slovenska práve tím, ktorý vyhral základnú časť...
- Prvá priečka zaručuje niekoľko výhod. Jednak psychickú vzpruhu, pohodu, ako aj to, že v každej sérii play-off má líder výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom zápase.
Bola motiváciou aj odmena 500-tisíc korún pre víťaza základnej časti?
- Na peniaze nikto v takej chvíli nemyslí.
V úvodnom kole play-off sa stretnete s Liptovským Mikulášom, vyhovuje vám tento súper?
- Na Liptákov sa pozeráme ako na hociktorého iného súpera. Najlepšia osmička je vyrovnaná, hoci niektoré tímy nazbierali viac bodov. No vo vyraďovacích bojoch môže prekvapiť každý každého. Ak papierový favorit niečo podcení, môže na to doplatiť. Navyše v niektorých prípadoch Liptovský Mikuláš dokázal s nami odohrať vyrovnané zápasy.
Kto môže byť čiernym koňom vyraďovacích bojov?
- Ťažko predvídať. Niektoré tímy sú favorizované viac, ale nezáleží na menách, ale na kolektívoch. Prekvapiť môže ktokoľvek z tých, čo sa dostali do play-off. Súťaž len začína gradovať a všetci sa chcú prekonať. Aj Liptovský Mikuláš, Poprad či Žilina, aj keď dosiaľ niekedy trochu zaostávali.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 10:39