StoryEditor

Žiadny koniec. Čech sa vracia

18.01.2007, 23:00
Jeden z najlepších brankárov na svete, hráč anglického tímu Chelsea Petr Čech sa už v sobotu môže dočkať svojho návratu na ligové trávniky.

Začalo sa to v októbri. Ľahký zápas s ťažkými dôsledkami. Jeden z najlepších brankárov na svete, Petr Čech dostal úder do hlavy od protihráča a so zlomenou lebkou musel pauzovať. Vtedy sa zdalo, že nastane koniec jedného futbalového príbehu. Teraz je však situácia iná a už zajtra sa opora českej reprezentácie môže vrátiť do brány Chelsea Londýn. Dejiskom jeho "comebacku" bude slávny štadión Anfield Road, kde Liverpool privíta Chelsea v dueli anglickej Premier League.

Nikto ho nedokázal nahradiť
Tréner Chelsea Jose Mourinho s potešením privítal návrat brankára, o ktorom vyhlasuje, že je najlepší na svete. Český reprezentant chýbal v zostave obhajcu ligového titulu od októbra minulého roka. Po zrážke s kolenom protihráča Stephena Hunta z Readingu mu bola zistená prasklina lebečnej kosti. Brankárska jednotka Chelsea sa nevyhla operácii hlavy. V zostave trénera Mourinha sa preto neobjavil v 15 zápasoch svojho tímu. Počas jeho neprítomnosti medzi žrďami ho však nedokázali nahradiť Carlo Cudicini ani brankárska trojka Chelsea Henrique Hilário.
Problémy klubu na brankárskom poste dokázal využiť jediný konkurent Chelsea v boji o titul Manchester United. V súčasnosti majú zverenci tréner Alexa Fergusona náskok na Chelsea šesť bodov. Bez Čecha v bráne dostal londýnsky klub až 13 gólov. Rodák z Plzne sa neobáva, že by mal strach z plného nasadenia v osobných súbojoch. "Som presvedčený, že sa nebudem báť. Pri tréningu som si to potvrdil," uviedol pre médiá 24-ročný Čech.

Do konca sezóny s prilbou
Český gólman sa určite nemusí obávať o post brankárskej jednotky v klube. Od trénera Mourinha bude mať rovnakú dôveru ako pred svojím zranením. "Budem mať k dispozícii hráča s hodnotou 50 miliónov libier a ten hráč je najlepším gólmanom na svete," nechal sa počuť kouč Chelsea Mourinho. Do konca tohto ročníka bude musieť Čech chytávať s ochrannou prilbou na hlave. "Musím ju mať. Používal som ju už pri tréningu počas dvoch mesiacov, nijako ma neobmedzovala a zvykol som si na ňu," uviedol Čech.
V stredu úspešne absolvoval 44-násobný reprezentant Česka záverečné kontrolné vyšetrenia v Oxforde. "Fyzicky sa cítim výborne. Čo sa týka techniky, mal som niekoľko týždňov času na popracovanie v tomto smere. Všetko bolo v poriadku," uviedol brankár Chelsea. K prvému štartu v tomto kalendárnom roku potrebuje gólman už len rozhodnutie od Anglickej futbalovej asociácie. Tá musí najneskôr dnes rozhodnúť o udelení výnimky pre to, aby mohol český gólman chytať v ochrannej prilbe.

U nás čakáme na návrat Čobeja
Podobný osud ako hviezda Chelsea si vyskúšal na vlastnej koži aj Juraj Čobej. Na začiatku minulého roka podstúpil operáciu hlavy, keďže mu zistili nádor na mozgu. Operácia ho vyradila zo zápasového diania na celý rok. Taktiež mal predpísané od lekárov nosiť ochrannú prilbu, ale nedostal povolenie nastupovať na zápasy v jesennej časti. Od prvého momentu po úspešnom lekárskom zákroku vyhlasoval, že ho určite uvidíme medzi žrďami v ligových zápasoch.
"Keby som neveril, že sa opäť postavím do brány Artmedie, tak by som určite netrénoval a skončil by som s futbalom," povedal Čobej. Futbalový fanúšikovia dúfajú, že sa "šaman" predstaví v rovnakej skvelej forme, ako si ho pamätajú z jesene roku 2005. "Neobávam sa, že by moje výkony boli horšie ako vtedy, môžu byť aj lepšie," uviedol Čobej.

01 - Modified: 2003-04-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zajtra v HN Peniaze a investície
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 01:29