StoryEditor

Ja som skončil, povedal Weiss po tom, ako predčasne opustil Hapalovu lavičku

19.11.2018, 22:33
Autor:
chochovtrvtr
Vladimír Weiss ml. opustil v priebehu druhého polčasu zápasu proti Česku lavičku slovenského tímu.

Prísť na reprezentačný zraz z katarskej ligy, stráviť s mužstvom osem dní a neodohrať v národnom tíme Slovenska ani minútu. Na sledovanie zápasov z pozície náhradníka nie je stredopoliar Vladimír Weiss ml. zvyknutý.

Aj to mohol byť dôvod, prečo opustil v priebehu druhého polčasu lavičku slovenského tímu.

"Ja som skončil"

​Upozornil na to redaktor RTVS Dominik Kríž v otázke, ktorú po prehre s Českom položil trénerovi Pavlovi Hapalovi.

„Nič o tom neviem, venoval som sa vedeniu mužstva,“ odpovedal kouč reprezentácie krátko po zápase.

Weiss mal podľa portálu ProFutbal.sk pri odchode z pražského štadióna Eden cez zuby precediť slová "ja som skončil". Navyše sa to malo udiať len pár minút po záverečnom hvizde, kedy sa jeho spoluhráči dávali v šatni dokopy po náročnom zápase.

Podľa informácií portálu však Weiss nezamieril k pristavenému tímovému autobusu. Či sa neskôr vrátil, známe nie je.

V budúcnosti môže nastúpiť

Hapal sa k incidentu vyjadril aj na pozápasovej tlačovej konferencii.

"V priebehu zápasu som si to nevšimol, lebo som koučoval mužstvo. Dozvedel som sa to, až keď som prišiel do kabíny. Budem sa snažiť vykomunikovať to s hráčom, čo ho k tomu viedlo, a uvidíme ďalej," priblížil Hapal.

Následne vysvetlil, prečo Weissa v dvojzápase nenasadil: "Vieme, akým spôsobom hrá, rozhodli sme sa pre tento variant. Nepustili sme ho do zápasu, ale nikde nie je napísané, že nebude hrať v ďalších dueloch, takže v tom nevidím žiadny problém." 

Kontroverzný reprezentant

Weiss spoločne s Tomášom Hubočanom patria k najskúsenejším hráčom, ktorých služby Hapal v úvodných dvoch zápasoch na lavičke Slovenska nevyužil.

Hapalov výber po prehre 1:0 v Prahe proti domácemu Česku skončil v 1. skupine B-divízie Ligy národov na poslednom treťom mieste a zostúpil do C-divízie.

Okolo osoby Vladimíra Weissa ml. bolo počas jeho kariéry už viacero kontroverzií. Posledná prišla po domácej prehre s výberom Česka 1:2. Po zápase Weiss a ďalších šesť reprezentantov porušili životosprávu a išli do nočného podniku, po čom oznámil svoju rezignáciu Hapalov predchodca Ján Kozák.

01 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 02 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 03 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 11:07