Reuters
StoryEditor

Bojoval s depresiami a závislosťami. Boxer Fury predviedol pozoruhodný comeback

02.12.2018, 08:08
Autor:
TASRTASR
V stredu 28. novembra uplynuli presne tri roky, odkedy Fury šokoval Vladimira Klička v Nemecku a získal pomyselný titul lineárneho šampióna.

Americký boxer Deontay Wilder ostáva majstrom sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii vo verzii WBC. Jeho súboj a Britom Tysonom Furym sa totiž v Los Angeles skončil remízou.

Obaja pästiari sú tak v profiringu naďalej bez prehry. Fury sa v Staples Center dvakrát ocitol na zemi, no dokázal odolať obhajcovi titulu.

Jeden rozhodca sa pri bodovaní priklonil na stranu Wildera v pomere 115:111, druhý na stranu Furyho (114:110). Tretí duel obodoval 113:113.

"Súpera som dvakrát poslal k zemi, takže som sa mal stať víťazom zápasu. Obaja sme do toho dali srdce a ukázali sme, že sme bojovníci," povedal pre akreditované médiá Wilder, ktorý má v profiringu bilanciu 40-1-0 (39 KO) a pred zápasom bol jasný favorit stávkových kancelárií.

Američan hneď po zápase vyhlásil, že chce proti Furymu odvetu. "Bolo by skvelé, keby môj najbližší súper bol práve Tyson. Fanúšikovia by si opäť prišli na svoje, urobme im radosť."

Wilder pred sobotňajším duelom Knokautoval každého súpera, ktorý sa proti nemu postavil do ringu. Plnú minutáž absolvoval iba s Kanaďanom Bermaneom Stiverneom, keď začiatkom roka 2015 získal titul WBC.
Fury po skončení súboja s Wilderom zdôraznil, že urobil všetko pre víťazstvo.

"Bojoval som na súperovej pôde, dvakrát som sa ocitol na zemi, ale stále som presvedčený o tom, že som ten zápas vyhral. Deontay je neľútostný pästiar, ktorý rozdáva súperom tvrdé údery. V záverečnom kole sa mi však podarilo vyhnúť tomu, aby sa zápas skončil knokautom. Som si stopercentne istý, že bude odveta. Obaja sme veľkí šampióni a najlepší boxeri v superťažkej váhe na tejto planéte," nechal sa počuť Brit, ktorý má na konte 27 víťazstiev, z toho devätnásť dosiahol pred časovým limitom.

Tento rok sa po problémoch s depresiami i závislosťami vrátil do ringu dvoma "zahrievacími" duelmi a proti Wilderovi mohol dokonať jeden z najpozoruhodnejších comebackov športovej histórie.

V stredu 28. novembra uplynuli presne tri roky, odkedy Fury šokoval Vladimira Klička v Nemecku a získal pomyselný titul lineárneho šampióna, čiže pästiara všeobecne považovaného za najlepšieho v divízii.

Wilder by sa mal po obhajobe titulu majstra sveta vo verzii WBC v apríli 2019 stretnúť vo Wembley s Furyho krajanom Anthonym Joshuom, ktorý je majiteľom opaskov šampióna organizácii WBA, WBO a IBF. Po remíze v Los Angeles však nie je vylúčené, že ešte pred týmto duelom príde k odvete s Furym.

01 - Modified: 2024-02-16 10:03:53 - Feat.: - Title: Toto je karta Fight Night Challenge 6. Strhla sa bitka, Baron na vozíku všetkých dourážal a Flexking pózoval so sekáčikom 02 - Modified: 2024-01-30 11:18:24 - Feat.: - Title: Ruský tréner bojových umení v Bratislave pre HN: Doma som už na Slovensku. Pomocou športu ho všade propagujem 03 - Modified: 2023-12-03 10:15:44 - Feat.: - Title: Fight Night Challenge 5: Hossa zvíťazil, pretože Momo neovládol svoje emócie a Flexking zostáva naďalej neporazený 04 - Modified: 2023-11-29 13:15:01 - Feat.: - Title: Bratislava privíta hviezdy česko-slovenského boxu: Na konci roka v ringu Tankó, Ducár, Mišalko, Koller či Zábojník 05 - Modified: 2022-05-04 14:54:27 - Feat.: - Title: Pred pár rokmi pracoval v McDonald's. Dnes je laureátom ocenenia spolu s Mbappém či so Salahom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 14:46