TASR/Jonathan Hayward
StoryEditor

Juniorským hokejistom nevyšla odplata proti Rusku. Na šampionáte sme skončili

03.01.2019, 06:09
Autor:
TASRTASR
Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili obrancu Michala Ivana.

Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrťfinále na juniorských MS vo Vancouveri s Ruskom 3:8 a s turnajom sa rozlúčili. Zverenci trénera Ernesta Bokroša tak na turnaji obsadili konečné 8. miesto.

Slovenská "dvadsiatka" vypadla na MS rovnako ako vlani vo štvrťfinále, keď nestačila na Švédov. Rusi si v semifinále zmerajú sily s výberom USA, v druhom súboji sa stretne Fínsko so Švajčiarskom.

Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili obrancu Michala Ivana.

Medzi trojicu najlepších hráčov SR na turnaji sa dostali brankár Samuel Hlavaj spolu s obrancom Martinom Fehérvárym a útočníkom Adamom Liškom.

Prvú šancu v zápase mali Slováci, konkrétne Kukuča, tomu sa však nepodarilo prekonať Kočetkova. Po opatrnejšom úvode však Rusi v rozmedzí od 6. do 8. minúty strelili tri góly. Ruskí útočníci sa presadili po dôraze pred bránkou, pričom využili aj svoje individuálne zručnosti.

Hlavaja nahradil v bránke Sklenár, ten však tiež už v 11. minúte ťahal puk zo svojej siete. Slováci mohli odpovedať po šanciach Ružičku a Romana, ale ruský brankár podržal svoj tím. V závere tretiny zachránila Sklenára žŕdka po strele Slepca.

V úvode druhej tretine mali zverenci Ernesta Bokroša k dispozícii presilovú hru, ale takmer v nej inkasovali po akcii Šena. V 27. minúte však Rusi opäť zatlačili Slovákov, Kostin dosiahol gól po dorážke, ale po porade s videorozhodcom ho arbitri neuznali pre faul na brankára Sklenára.

V individuálnom prieniku vzápätí neuspel Pospíšil a neskôr na druhej strane Kostin tentokrát už bez pochýb strelil piaty gól zbornej. Ruský kapitán strelil v závere druhého dejstva presilovke aj svoj druhý gól a hneď po ňom Slepec zvýšil už na hrozivých 7:0.

Na začiatku druhej tretiny mohli Slováci znížiť veľký náskok súpera v presilovej hre, Krivošík a Pospíšil však vo svojich príležitostiach neuspeli. Pri hre 4 na 4 ale do protiútoku vyrazili Ivan s Fehérvárym a kapitán SR prekonal Kočetkova.

Rusi však odpovedali gólovou akciou Morozova, ktorý zvýšil na 8:1. Záver patril Slovákom. Najskôr sa krásnou strelou presadil Miloš Roman a bodku za duelom i účasťou na MS dal Michal Ivan.

01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:16