Reuters
StoryEditor

Shiffrinová chváli Vlhovú: Je čoraz silnejšia a silnejšia. Musím sa naozaj veľmi snažiť

09.01.2019, 15:08
Autor:
klkl
Pre Američanku to bol izároveň prvé preteky od minuloročných olympijských hier, ktoré nevyhrala.

Fenomenálna americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, ktorá momentálne drží rekord za 37 víťazstiev v najtočivejšej disciplíne po včerajších pretekoch pochválila Petru Vlhovú, ktorá ju dokázala poraziť vo včerajšom nočnom slalome vo Flachau.

"Lyžovala veľmi dobre, skutočne disciplinovane a agresívne, určite si zaslúži vyhrať," povedala Američanka pre CBC Sports. Tej Vlhová prekazila šancu na rekord v deviatich po sebe idúcich víťazstvách.

Shiffrinová zároveň priznala, že to má pri Vlhovej čoraz náročnejšie. "Každé preteky túto sezónu jej išiel veľmi dobre. Najmä v druhom kole sa stáva silnejšou a silnejšou. Musím bojovať veľmi ťažko, aby som sa jej vyrovnala alebo bola ešte lepšia," povedala Shiffrinová na adresu slovenskej lyžiarky.

Pre Američanku to boli zároveň prvé preteky od minuloročných olympijských hier, ktoré nevyhrala. "Nemôžem povedať, že nie som sklamaná, ale druhé miesto tiež nie je zlé," dodala. 

Samotná Vlhová, ktorá v piatich doterajších slalomoch za Shiffrinovou zaostala a vždy skončila druhá, neskrývala po pretekoch nadšenie. A to pri tom takmer ani nenastúpila. 

"Som trošku zničená, sama sa čudujem, kde som nabrala sily. Strašne kašlem a môj hlas je taký všelijaký, telo je však v poriadku. V utorok to bolo od rána veľmi ťažké a padla aj možnosť, že nebudem štartovať. Bojím sa o moje zdravie, nemám čas sa doliečiť, od Osla to tlačím pred sebou. Uvažovali sme, či mi stojí za to súťažiť a potom sa liečiť celú sezónu.

Myslím si, že sme urobili dobre, dala som do toho všetko, ale teraz je potrebné zregenerovať a dať sa dokopy. Od Semmeringu som sa dva týždne nezastavila, každý deň som mala tréning alebo preteky. Držať sa na vrchole je veľmi náročné, potrebujem sa už na chvíľu zastaviť," uviedla Vlhová, ktorá sa prenáša cez patálie z krásne jednoduchého dôvodu: "Sú to emócie, pre ktoré robím tento šport, ktorý ma veľmi baví. A keď sa darí, čo viac môžem povedať?"

01 - Modified: 2024-03-16 13:33:43 - Feat.: - Title: Shiffrinová zvíťazila v záverečnom slalome, prevzala si ôsmy krištáľový glóbus 02 - Modified: 2024-01-30 14:02:54 - Feat.: - Title: Súboj o veľký krištáľový glóbus: Gutová-Behramiová sa doťahuje na Shiffrinovú 03 - Modified: 2024-01-26 14:51:54 - Feat.: - Title: Po Vlhovej padla aj Shiffrinová, museli ju previezť do nemocnice. Prvé vyšetrenia priniesli pozitívne správy 04 - Modified: 2024-01-23 19:00:00 - Feat.: - Title: Aké sú investičné lekcie Mikaely Shiffrinovej 05 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 06:10