StoryEditor

Rocková hymna a oranžové vesty. Deň, keď sa belasí vrátili domov

16.01.2019, 18:00
Za tónov rockovej hymny - skladby Highway to Hell od kapely AC/DC vstúpili na nový a zatiaľ nikým nepokrstený trávnik oba tímy. Slovan prehral v testovacom zápase s Olomoucom 2:3.

Miesto, kde sa vždy radi vraciame. Miesto, kde nájdeme podporu v zlých časoch aj dobrých. Miesto, ktoré navždy ostáva v našich srdciach. Domov.

Na ten futbalový čakali generácie fanúšikov, bývalých aj súčasných hráčov či klubových predstaviteľov bratislavského Slovana takmer desať rokov. A dnes sa dočkali...

Rocková hudba a oranžové vesty

Streda, 16. januára 2019 sa to už bezmála storočnej histórie klubu zapíše ako deň, v ktorom odštartovala nové éra klubu – na Národnom futbalovom štadióne, novom Tehelnom poli. Na testovací zápas si Slovan pozval 14. tím najvyššej českej súťaže z Olomouca.

Ešte hodinu pred podvečerným začiatkom zápasu bolo v okolí nového štadióna viac usporiadateľov v oranžových vestách, ako fanúšikov. Postupom času sa tento pomer obrátil. Nakoniec si spomedzi držiteľov permanentiek našlo na jednu, otvorenú spodnú časť tribúny našlo cestu 2 183 najvernejších fanúšikov.

Za tónov rockovej hymny - skladby Highway to Hell od kapely AC/DC vstúpili na nový a zatiaľ nikým nepokrstený trávnik oba tímy. „Slovan, Slovan!“ rozľahlo sa s miernou ozvenou po priestore štadióna, kde na tribúnach sú dominantným prvkom tri odtiene belasej farby.

Ďalšie dôležité detaily

Futbal nebol nič moc. Napriek tomu, že išlo iba o prípravný zápas dvakrát sa v bolestiach na trávniku ocitol stredopoliar Slovana Ibrahim Rabiu. Jednou z dôležitých otázok dňa bolo, kto bude prvým strelcom gólu na novom Tehelnom poli.

Zimou skrehnutým fanúšikom dal na ňu odpoveď v 26. minúte Maročan Moha Rharsalla Khadfi, ktorý hlavou prekonal brankára Olomouca Miloša Buchtu. Aj keď bol samotný zápas dôležitým prvkom výnimočného dňa, nebol tým najpodstatnejším. Tým bolo testovanie funkčnosti turniketového systému, ozvučenia a preverenie kvality trávnika vo futbalovom zápase.

Od zajtrajšieho dňa do 3. marca, čiže do prvého súťažného zápasu so Spartakom Trnava, sa na štadióne začnú dolaďovať dôležité detaily. Napríklad zapojenie kamerového systému, dodávka a inštalácia veľkoplošných obrazoviek alebo dovybavenie vnútorných priestorov.

Kmotrík sa stretol s novinármi

Cez polčasovú prestávku zavítal medzi novinárov majiteľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík starší s tým, že akékoľvek návrhy na vylepšenie štadióna, na lepšiu prácu médii či komfort fanúšikov sú vítané.

Na záver dodal upozornenie, že duel s Olomoucom nie je súťažný, ale testovací zápas. Prvým oficiálnym duelom tak bude spomínané stretnutia začiatkom marca proti Spartaku Trnava.

Nijako to neznižuje výnimočnosť stredajšieho večera a neutrpel ani po konečnej prehre Slovana s Olomoucom 2:3. Aj keď víťazstvo by určite potešilo.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-14 10:54:20 - Feat.: - Title: Slovan má ďalší titul, belasí sa však musia už pozerať za horizont. Tieto aspekty treba zlepšiť či doriešiť 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 11:46