StoryEditor

Shiffrinová velebila Slovákov. Bola som zaskočená a vďačná, hovorí veľká rivalka Vlhovej

08.03.2019, 19:39
Autor:
TASRTASR
Otcovi 23-ročnej Slovenky Igorovi Vlhovi po súťaži vrelo blahoželala aj mama Mikaely Shiffrinovej.

Petru Vlhovú sprevádzajú na podujatiach Svetového pohára alpských lyžiarok rozsiahle davy fanúšikov, ktoré jej aj v zahraničí utvárajú takmer domácu atmosféru. Do susedného Česka ich v piatok zavítalo tak veľa, že z charakteristiky vypadá slovo "takmer" a slovenská reprezentantka sa odvďačila napínavým víťazstvom v piatkovom obrovskom slalome.

Podľa oficiálneho údaju o návštevnosti zavítalo do Špindlerovho Mlyna 8632 divákov, z ktorých aspoň polovicu tvorili priaznivci zo Slovenska.

"Myslím si, že dnes to tu zničia," žartovala Vlhová na tlačovej konferencii, no už atmosféra počas súťaže bola na zjazdové lyžovanie búrlivá: "Po veľmi dlhom čase som ich počula na trati pred cieľom, asi boli veľmi hluční. Dodali mi sily a možno som ešte viac zrýchlila. Veľmi sa teším, lebo cítim, že mám obrovskú podporu. Je to špecifické, veď Slovensko a Česko sú si blízke. Vždy je špeciálne, keď zvíťazím pred toľkými fanúšikmi zo Slovenska. Podobné pocity som mala už skôr, keď bolo veľa Slovákov."

Odlišné, no opäť veľké emócie prežíval aj manažér tímu a Vlhovej brat Boris: "Nie je to ako na majstrovstvách sveta, pretože každé preteky sú iné. Prišlo sem povzbudzovať mnoho Slovákov a je neskutočné, že Peťa pred nimi dokázala zvíťaziť. Verím, že si to všetci užili, pretože viac sa už asi nedá."

Igor Vlha, finančný manažér tímu a otec 23-ročnej Slovenky, sa bezprostredne po súťaži ocitol na pleciach rozradostených ľudí. O malú chvíľu neskôr mu v cieľových priestoroch vrelo blahoželala aj mama Mikaely Shiffrinovej: "Sú rivalky, je tam veľká konkurencia, mama je takisto človek, emócie lomcujú aj ňou. Niečo som si s ňou povedal, vystískal som ju, vybozkával. Fakt povedala, že Peťa je top. Ďakujem všetkým Slovákom, ktorí sem prišli. Je to pre celý slovenský národ zadosťučinenie. Vravím si, že v Špindlerovom Mlyne sme doma, máme totiž aj rodinu v Česku."

Americká lyžiarka tiež ocenila prístup rivalkiných fanúšikov a pripomenula situáciu z vlaňajška, keď sa na mužskom podujatí v Rakúsku nestretol s priazňou Nór Henrik Kristoffersen. "Užila som si atmosféru, priaznivci Petry chodia na každé preteky a veľmi ju podporujú. Samozrejme, chcú vidieť Petru na najvyššom stupienku, ale sú prajní a zdvorilí aj ku mne, nikto po mne nehádže snehové gule. Na konci kričali aj moje meno, bola som zaskočená a vďačná. Je to inšpirácia," povedala Shiffrinová.

Najväčšia sláva však predsa patrila Vlhovej a lyžiarsky areál Sv. Peter v Špindlerovom Mlyne sa mohol minimálne z piatka na sobotu premenovať na "Svätá Petra". Párty pokračovala aj na slávnostnom oceňovaní a žrebovaní štartových čísiel, kde moderátor premenoval dejisko na "Slovenský Mlyn". Na radosť najpočetnejšej skupiny fanúšikov sa Vlhovej ušla jednotka, s ktorou zabojuje v slalome.

01 - Modified: 2024-03-16 13:33:43 - Feat.: - Title: Shiffrinová zvíťazila v záverečnom slalome, prevzala si ôsmy krištáľový glóbus 02 - Modified: 2024-01-30 14:02:54 - Feat.: - Title: Súboj o veľký krištáľový glóbus: Gutová-Behramiová sa doťahuje na Shiffrinovú 03 - Modified: 2024-01-26 14:51:54 - Feat.: - Title: Po Vlhovej padla aj Shiffrinová, museli ju previezť do nemocnice. Prvé vyšetrenia priniesli pozitívne správy 04 - Modified: 2024-01-23 19:00:00 - Feat.: - Title: Aké sú investičné lekcie Mikaely Shiffrinovej 05 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:15