Reuters
StoryEditor

Zázračný Liverpool. Ohromujúce, neskutočné, špeciálne, žasol Klopp

08.05.2019, 09:30
Autor:
tittit
Futbalistom FC Liverpool sa podaril nečakaný zvrat, keď v semifinále Ligy majstrov vyradili Barcelonu.

Bez Salaha, bez Firmina, s trojgólovým mankom z úvodného duelu. Vyhliadky Liverpoolu na zopakovanie vlaňajšieho postupu do finále Ligy majstrov neboli príliš povzbudzujúce. Proti navyše stála Barcelona.

Lenže zdanlivo nemožné sa stalo po výhre 4: 0 realitou. "Toto sú najlepšie pocity, ktoré môže futbal ponúknuť," rozplýval sa šťastný tréner Jürgen Klopp.

Tlačová konferencia trénera Liverpoolu po víťazstve nad FC Barcelona:

Vďaka trefám nečakaných hrdinov Origiho a Wijnalduma vyprevadil tím z Anfield Road ambiciózne mužstvo na čele s Lionelom Messim, možno najlepším futbalistom planéty.

"Bolo to ohromujúce! Takýto mix kvality a srdca som ešte nikdy nevidel. Krásna ukážka toho, čo je v tomto športe možné," neskrýval nadšenie Klopp, ktorý si v televíznom rozhovore neodpustil v návale emócií sprosté slovo. "A pokojne mi dajte pokutu," usmieval sa široko.

Do zápasu nemohol nastúpiť Mohamed Salah, bol však s mužstvom a na sebe mal tričko s nápisom Never give up. "Nikdy sa nevzdávaj". Aké príznačné.

Roky bojovali so smolou

Pre klub, ktorý si prešiel mnohými nepríjemnými momentmi, je to vítané zadosťučinenie. Vlani po chybách gólmana Lorisa Kariusa stratil finále Ligy majstrov, v anglickej lige čaká na titul od sezóny 1989/1990.

Blízko bol pred piatimi rokmi, lenže vtedy prišlo nešťastnému podkĺznutiu dlhoročného kapitána Stevena Gerrada v zápase s Chelsea, ktorý Liverpool pravdepodobne stál celkové prvenstvo. Proste smoliari.

Teraz sa môže karta totálne obrátiť. Víťaznú mentalitu tím má, to už dokázal. "Po zápase som videl plačúceho Jamesa Milnera a potvrdilo mi to, ako veľa pre nás tento obrat znamená. Jasné, na svete sú dôležitejšie veci, ale táto atmosféra, tie emócie ... To je niečo naozaj špeciálne," povedal Klopp.

Liverpool má so zvratmi skúsenosti

Zrazu je vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže, šancu na titul má aj v lige, kde pred záverečným kolom stráca bod na Manchester City.

S úspešnými zvratmi má Liverpool určité - pozitívne - skúsenosti. Spomeňte na finále Ligy majstrov z roku 2005, jedno z tých vôbec najpamätnejších.

Po polčase prehrával v Istanbule s AC Miláno 0:3, nakoniec po penaltovom rozstrele oslavoval zisk trofeje.

Že by istá paralela? Samozrejme, ale najdôležitejšie momenty sezóny ešte na Kloppových zverencov čakajú...

01 - Modified: 2024-04-09 13:49:38 - Feat.: - Title: Islamský štát hrozí útokmi na štvrťfinále Ligy majstrov. Paríž, Londýn a Madrid posilnili bezpečnosť 02 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 03 - Modified: 2024-03-12 12:50:50 - Feat.: - Title: Tréner Barcelony chváli Lobotku. Je to rozdielový hráč, rád by som ho videl v našom tíme, tvrdí Xavi 04 - Modified: 2024-02-27 08:00:00 - Feat.: - Title: Mladíci Žiliny chcú prepísať historické štatistiky. Na štvrťfinále Ligy majstrov treba zdolať dánsky veľkoklub 05 - Modified: 2024-02-22 14:47:01 - Feat.: - Title: Doplatí na to naša repre? Odborník tlmí skepsu týkajúcu sa Calzonovej dvojúlohy: Kouč ihneď vyslal silný odkaz
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:29