StoryEditor

Slovan čelí návrhu na vyhlásenie bankrotu, mal ho podať jeho bývalý hráč

02.07.2019, 16:40
Autor:
mahomahoTASRTASR
HC Slovan Bratislava dlhuje svojim bývalým hráčom približne tri milióny eur.

Na hokejový klub HC Slovan Bratislava mal jeden z jeho bývalých hráčov podať návrh na vyhlásenie bankrotu. Okresný súd Bratislava I. by mal v prípade rozhodnúť do 15. júla. 

Ak súd návrhu vyhovie, tak pre Slovan začne konkurzné konanie. Informáciu priniesol denník Sme

Viceprezident a člen predstavenstva klubu Juraj Široký ml. v pondelok uviedol, že "belasí" dlhujú zhruba 60 hráčom dokopy približne tri milióny eur.

Vedenie klubu by chcelo hokejistom dlžnú sumu uhradiť, respektíve sa s nimi dohodnúť na splátkových kalendároch do 1. augusta, keď by mal zasadnúť nový Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý bude rozhodovať o udelení extraligových licencií.

"Naša filozofia je, že časť dlhu splatíme hráčom v najbližšom čase, zvyšok by sme sa radi dohodli na splátkových kalendároch. Hráči sa začali grupovať po agentoch a právnych kanceláriách, ale oslovili sme všetkých. Rokovania sa začali, rozbehlo sa to. Trochu nám to teraz komplikuje fakt, že viacerí hokejisti sú na dovolenkách," uviedol Široký ml. na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

"Celková dlžná suma je približne tri milióny eur. Z nej sme už asi štvrtinu uhradili," prezradil Široký ml.

Slovan už stihol do konca júna uhradiť mestu svoj viac ako miliónový dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Suma 1,196 milióna eur pozostávala z istiny, úrokov z omeškania a zmluvných pokút.

Slovan sa po konci svojho sedemročného účinkovania v KHL chce vrátiť späť do najvyššej slovenskej súťaže.

Podľa Pro-Hokeja, ktorý doposiaľ riadil Tipsport Ligu, však mal mať klub k 1. júlu vyrovnané všetky záväzky po dobe splatnosti voči hráčom a trénerom.

V utorok 2. júla zasadne predstavenstvo Pro-Hokeja, ktoré odporučí Ligovej rade, či udeliť alebo neudeliť prihláseným extraligovým klubom licencie.

01 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 02 - Modified: 2024-03-12 15:23:40 - Feat.: - Title: Dohoda s Orlenom bola predo dvermi, nakoniec je všetko inak. Štadión Slovana však môže mať čoskoro nový názov 03 - Modified: 2024-03-02 14:29:34 - Feat.: - Title: Halák neposilní Slovan. Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v kabíne, povedal slovenský brankár 04 - Modified: 2024-02-16 14:47:18 - Feat.: - Title: Lašák vidí pri návrate Haláka na Slovensko veľký otáznik. Vyjadril sa aj k jeho šanci v reprezentácii 05 - Modified: 2024-02-16 06:50:55 - Feat.: - Title: Slovan ohlásil prestupovú bombu. Predbežne sa dohodol s Jaroslavom Halákom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 00:15