StoryEditor

Róbert Vittek: Už cítia, že chcem odísť preč

25.10.2005, 00:00

Po nešťastnej prehre s Bielfeldom (2:3) figuruje Norimberg na poslednej priečke ligovej tabuľky. Nálada v tíme je zrejme na bode mrazu...
- Určite to nie je nič príjemné. Sme úplne na dne. V sobotu sme navyše odohrali veľmi nešťastný zápas. Prakticky sme už mali tri body vo vrecku, ale zbabraným záverom sme si všetko pokazili. Je to katastrofa. Takéto veci by sa stávať nemali.
Vaša pozícia v mužstve nie je ideálna. V posledných zápasov nastupujete prakticky len v úlohe striedajúceho hráča...
- Žiaľ, je to tak. Tréner Wolf mi jednoznačne nedôveruje, čo vidieť na jeho rozhodnutiach, ale aj výrokoch. Keď sa mi niečo nepodarí, tak sa hneď v médiách dozviem niekoľko nepríjemných slov na moju adresu. Už to nie je také, ako v minulom roku.
Na predzápasových tréningoch ste pôsobili veľmi sebavedome. Jednoznačne ste výkonom nad ostatnými spoluhráčmi vyčnievali. Potom však prišiel zápas a opäť ste sedeli len na lavičke...
- Tréner ma pochválil za výkony na tréningu, ale povedal mi, že hrať nebudem. Ja to môžem len akceptovať a veriť, že sa časom vrátim do základnej zostavy. Jednoducho dôveruje iným hráčom. Aj preto sa na trávniku necítim ideálne. Teraz som naskočil na posledných tridsať minút a hneď po prvých desiatich minútach ma stiahol na post záložníka.
Ako veľmi chýbajú mužstvu góly Mareka Mintála?
- Chýbajú veľmi. Marek bol veľmi dôležitým hráčom, ktorý rozhodoval zápasy.
Aká je pozícia trénera po takýchto zlých výsledkoch?
- Dosť silná. Tu v Nemecku sa snažia trénerom držať pri kormidle až do poslednej chvíle. Wolf má zatiaľ plnú dôveru vedenia, takže ešte sa meniť tréner asi nebude.
Nič teda nenasvedčuje, že by sa situácia mohla otočiť vo váš prospech. Neplánujete odchod do iného klubu?
- Minulý týždeň mal rozhovor môj manažér s manažérmi mužstva a naznačil im, že nejaké ponuky sú na svete. Ak príde nejaká zaujímavá aj pre nich, tak o nej budeme debatovať. Myslím si, že aj oni cítia, že by som chcel odísť.
V tomto smere by vám zrejme mohli pomôcť barážové stretnutia so Španielskom. Budete totiž na očiach všetkých manažérov, kým v lige nastupujete len na pár minút...
- Samozrejme, že by mi to veľmi pomohlo. Aj preto sa na tú baráž veľmi sústredím. Ak však nebudem hrávať v Bundeslige, tak sa môže stať, že prídem na barážové zápasy nerozohraný, a to by určite nebolo dobre.
Máme šancu cez tohto súpera postúpiť na šampionát?
- Myslím si, že z tej trojice mužstiev sme dostali najťažšieho a najnepríjemnejšieho súpera. My však nemáme čo stratiť. Budeme bojovať a verím, že postúpime. Základom bude dobrý výsledok v úvodnom zápase na súperovej pôde. Momentálne máme veľmi silnú obranu, tak dúfam, že sa to ukáže aj proti nebezpečným Španielom. V domácom zápase by súperovi nemusela vyhovovať ani studená novembrová klíma.
Nechceli ste sa stretnúť v baráži s rivalmi z Česka. Tým pádom by ste nastúpili proti spoluhráčovi s Norimbergu Jánovi Polákovi.
- Bol by to určite atraktívny zápas dvoch rivalov. Musím však povedať, že Ján si nás neprial. Je spokojnejší s Nórskom, aj keď ani to určite nie je ľahký súper.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 06:15