TASR/AP
StoryEditor

Jágr podpichol Cháru: Máš šťastie, že som podpísal v Kladne

15.07.2019, 14:51
Autor:
jatjat
Slovenský obranca sa stal najstarším hráčom v NHL, česká hokejová legenda však k tomu má čo povedať.

Viete, kto bude v novom ročníku hokejovej NHL najstarším hráčom? Odpoveď je Zdeno Chára. Slovenský obor sa na prvé miesto vydriapal potom, čo sa v 42 rokoch rozhodol ukončiť kariéru americký útočník Matt Cullen.

Chára je len o štyri mesiace mladší, napriek tomu ešte predĺžil v Bostone zmluvu o ďalší rok. Tejto pocty sa dočkal už v marci, klub v ňom naďalej vidí platného hráča, hoci ho čaká už 22. sezóna za oceánom.

"Je ťažké tomu uveriť, pretože je to od môjho začiatku v NHL už dávno. Ale stále sa cítim mladý. Mám možnosť hrať v najlepšej lige sveta proti najlepším hráčom sveta. To ma naučilo dve veci: byť skromný a vďačný. A tiež, že vek je len číslo," napísal Chára na svoj instagramový účet.

Pod príspevkom sa objavilo veľa komentárov a jeden z nich bol nečakaný. Prišiel od Jaromíra Jágra, ktorý si s Chárom zahral v Bostone v roku 2013 - vtedy spolu dokráčali až do finále Stanley Cupu, v ktorom nestačili na Chicago.

"Máš šťastie, že som na budúci rok už podpísal s Kladnom, inak by som ťa zosadil z trónu," napísal Jágr.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

It’s hard to believe I’m now the oldest active player in the NHL. It’s been a long time since my rookie season but this game always keeps me young. Having the opportunity to play in the league all these years with and against the best players in the world has taught me time and time again that it’s a humbling game and age is just a number! ———————————————————————— Je ťažké tomu uveriť že momentálne som najstarším aktívnym hráčom v NHL. Je to už dávno od mojej prvej sezóny, ale stále sa cítim mladý. Mám možnosť hrať v NHL s a proti najlepším hráčom sveta čo ma zároveň naučilo dve veci. Byt skromný a vďačný a to že vek je iba tvoje myslené číslo.

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33),

Ten môže byť však v pokoji, pretože ho Chára zrejme neprekoná. Na druhú stranu nič nie je vylúčené, pretože Jágr v NHL odohral celkom 24 sezón a odišiel z nej v necelých 46 rokoch po neúspešnom angažmáne v Calgary.

Chára miluje hokej rovnako ako Jágr a napriek vysokému veku a omladzujúcej sa NHL sa mu stále nechce končiť. Aktuálne má na konte 1 485 zápasov, čo ho v historickom poradí radí na 24. priečku. Ak v nadchádzajúcom ročníku odohrá všetkých 82 duelov, poskočí na trináste miesto.

Určite preskočí Waynea Gretzkého (chýbajú mu len dva duely) i ďalšie legendy ako Phila Housleyho, Mike Modana, Stevea Yzermana, Brendana Shanahana alebo Jarome Iginlu. Do elitnej desiatky by musel hrať ešte dva roky.

Jágr odohral v NHL 1 733 zápasov a je v historickom poradí na treťom mieste za Markom Messierom a Gordiem Howeom. Ten odohral len o 34 duelov viac.

Medzi obrancami je však Chára už siedmy, lepší ako on sú spomínaní Housley, Nicklas Lidström, Ray Bourque, Larry Murphy, Scott Stevens a Chris Chelios.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-24 07:44:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:09