Peter SaganReuters
StoryEditor

Peter Sagan sa predstaví na bratislavskom charitatívnom behu

09.10.2019, 10:01
Autor:
redred
Peter Sagan je ďalšou hviezdou, ktorá sa zúčastní prvého ročníka európskeho charitatívneho behu No Finish Line na Slovensku. Zaradí sa tak k známym osobnostiam, olympijským víťazom a majstrom sveta, ktorí aktívne podporia bratislavské podujatie.

Už o jeden deň odštartuje v Bratislave premiérový ročník európskeho charitatívneho behu No Finish Line. Stredoeurópska premiéra tradičného behu potrvá päť dní, a tak ako inde vo svete aj u nás výťažok z behu poputuje na podporu zaujímavého projektu pre deti.

Bratislava premiérovo doplní metropolu Francúzska Paríža, gréckych Atén, nórskeho Osla, francúzskeho Nice a Monaco. Princíp behu NO FINISH LINE je jednoduchý a prístupný pre všetkých. Je to o behu alebo chôdzi po okruhu 1500 metrov, otvorenom 24/24h po dobu 5 dní, toľkokrát, koľko
sa účastníkom chce alebo zvládnu.

Medzi účastníkmi bratislavskej edície behu nebudú chýbať ani tváre známych športovcov. Tou asi najznámejšou, ktorá svoju účasť potvrdila, je trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan. Peter na súťažný okruh vybehne v nedeľu 13. októbra.

„Peter urobil veľké gesto, že si po náročnej sezóne urobil v kalendári miesto a príde podporiť náš beh. Opäť teda dokázal, že je špičkovým športovcom s veľkým srdcom. Samozrejme zavážil aj fakt, že sa na štartovej čiare stretne s monackým kniežaťom Albertom, keďže náš najúspešnejší cyklista je rezidentom práve Monackého kniežactva,“ komentovala účasť nášho najúspešnejšieho cyklistu Katarína Petrášová z neziskovej organizácie Children&Future Bratislava, ktorá No Finish Line priniesla do Bratislavy.

K Saganovi a ku kniežaťu Albertovi II. sa pridajú aj ďalšie známe tváre a svojou účasťou tak spestria program finálových dní No Finish Line v Bratislave. „Vo štvrtok je ako súčasť No Finish Line pripravený 24-hodinový MiddleCap Challenge pre firemné tímy.

V piatok doobeda si hlavne školáci budú môcť zabehnúť s našimi úspešnými olympionikmi, medzi ktorými nebudú chýbať Dominik Hrbatý, Martina Kohlova a Jozef Gönci.

No a najväčšiu divácku, ale aj bežeckú účasť očakávame v posledný deň, teda v nedeľu, kedy sa k Petrovi Saganovi pridajú také známe mená ako Dominika Cibulková, Ľubo Višňovský, Jozef Lohyňa, Matej Tóth, Peter Hochschorner, Pavol Hochschorner, Jozef Gönci, Jozef Krnáč, či Karina Cíleková-Habšudová“, hovorí o programe a účastníkoch behu Peter Pukalovič, riaditeľ agentúry BE COOL.

Okruh slovenskej edície bude vytýčený na nábreží Dunaja medzi mostom Lafranconi a River Parkom, a je pripravený aj na nočné behanie. Nezisková organizácia Children&Future Bratislava za každý zabehnutý kilometer venuje 1 € na podporu projektu vybudovania jedinečného Terapeutického ihriska pre deti, ktoré čakajú tie najnáročnejšie diagnostické vyšetrenia. Ide o unikátny projekt, vďaka ktorému sa v Holandsku podarilo znížiť potrebu uspávania detí o 40 %. Verné makety prístrojov CT a MR simulujú diagnostické vyšetrenia a pripravia dieťa na jeho priebeh natoľko, aby vyšetrenie zvládlo bez potreby narkózy.
Charitatívny beh NO FINISH LINE vznikol v roku 1999 v Monaku s cieľom podporiť myšlienku vyhlásenia 20. novembra za univerzálny medzinárodný deň práv dieťaťa.

Doposiaľ sa behu v Európe zúčastnilo 154 776 bežcov a vybehala sa suma 3 757 387 eur.

Registrácia na beh je spustená na stránke www.nofinishline.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 17:24