StoryEditor

Hapal neskrýval sklamanie: Gól sa dal ubrániť, boli sme oveľa lepší

11.10.2019, 10:36
Autor:
TASRTASR
​Slováci sú po šiestich odohraných dueloch v tabuľke E-skupiny na druhom mieste s 10 bodmi za vedúcim Chorvátskom.

Slovenskí futbalisti chceli a potrebovali vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 s Walesom v Trnave zvíťaziť, napokon remizovali 1:1. V zaujímavom súboji pred vypredaným hľadiskom síce uťali sériu troch prehier s "drakmi", ale keďže boli väčšinu duelu lepším tímom, bod sa im málil.

​Slováci sú po šiestich odohraných dueloch v tabuľke E-skupiny na druhom mieste s 10 bodmi za vedúcim Chorvátskom, ktoré zdolalo doma Maďarsko a má pred SR trojbodový náskok. Wales má sedem bodov a päť odohraných zápasov, so Slovenskom bude mať v prípade rovnosti bodov lepšiu bilanciu, keďže ho v marci v Cardiffe zdolal 1:0.

Český tréner Slovenska Pavel Hapal hodnotil remízu s rozporuplnými pocitmi: "Zápas sa mi hodnotí veľmi zložito, pretože sme nebodovali naplno, aj keď sme si to po tom výkone, ktorý sme predviedli zaslúžili. Prevláda sklamanie, pretože ak by sme zvíťazili, bola by to oveľa lepšia východisková pozícia do ďalších bojov. Tabuľka sa opäť vyrovnala, štyri tímy ešte môžu postúpiť. Zápas to bol vynikajúci, mali sme množstvo šancí, bohužiaľ sme ich zahadzovali. Súper udrel z jednej situácie, keď krátko predtým nám Bale trafil brvno. Gól sa dal ubrániť, minimálne ten hráč mal byť pod väčším tlakom v šestnástke a nie takto ľahko zakončiť. S vypätím všetkých síl sme sa snažili zápas otočiť a od 30. minúty prvého polčasu sme dominovali, boli sme oveľa lepší, vytvárali sme si situácie, ale zahadzovali sme ich."

Slabá efektivita

Slovákom sa naozaj nedarilo v efektivite, viaceré šance Róberta Maka, Juraja Kucku či Alberta Rusnáka zostali nevyužité a to sa ukázalo ako rozhodujúce.

"Nepovedal by som, že to boli dva rozdielne polčasy. V úvode sme boli trochu nervózni, hrali sme zdĺhavo, potom sme začali hrať viac kolmo. V prvom polčase sme mali minimálne dve-tri stopercentné gólové šance, ktoré sme zahodili. A Wales ohrozil našu bránu dvakrát a gól strelil. V prestávke som hráčov nabádal, že aj oni musia cítiť, že sa dá zápas zvládnuť a otočiť. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať, ale bohužiaľ druhý gól sme nepridali," uviedol Hapal na pozápasovej tlačovke.

Z aktérov na trávniku bolo jasne cítiť, že túžia po víťazstve, ktoré by im otvorilo cestu na európsky šampionát. "Obe mužstvá hrali na víťazstvo a chceli vyhrať. My sme chceli vyhrať nátlakovou hrou a kombinačným futbalom, chceli sme sa dostávať do situácií po presnej kombinácii. Wales chcel hrať z kvalitnej defenzívy a ísť do rýchlych protiútokov, pretože na to má typológiu hráčov. Postavili vysokého útočníka, aby si pomohli, nechceli prechádzať stredom ihriska kombináciou, ale chceli si pomôcť dlhým nákopom. Rozhodlo to, že sme inkasovali. Dnes to bolo otvorenejšie ako na ME, tam to bolo opatrnejšie z oboch strán. Obaja teraz chceli vyhrať, bolo to hore-dolu," povedal kouč Slovenska.

Komplikovaná matematika

Postupová matematika je stále komplikovaná a o dvojici postupujúcich sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne až v novembri. Hapal je optimistom a verí, že po posledných výkonoch jeho zverencov je v ich silách vyhrať v dôležitej konfrontácii v Rijeke nad vicemajstrami sveta (16. novembra), resp. v záverečnom domácom stretnutí s Azerbajdžanom.

"Stále vidím otvorené šance. Po prvom zápase s Chorvátskom (0:4 v Trnave) asi nikto nepredpokladá, že by sme tam mohli byť úspešní, že by sme tam mohli vyhrať. Ja si myslím, že každý zápas je iný. Verím, že mužstvo po týchto dvoch výkonoch v Maďarsku a teraz, hoci dnes nebolo odmenené výsledkom, s trochou šťastia môže vyhrať v Chorvátsku. Skupina je vyrovnaná a môže sa to stať. Ideme ďalej, máme dva zápasy pred sebou, samozrejme budeme sledovať zápasy ostatných mužstiev a pokúsime sa urobiť všetko preto, aby sme sa na EURO dostali. Remízu ako prehru neberiem, vidím, že mužstvo má silu, urobili sme čo sme mohli, boli sme lepší a mali sme vyhrať. No mohli sme byť ešte smutnejší, ak by súper v 90. minúte využil veľkú šancu," vyhlásil slovenský reprezentačný tréner.

Pred duelom rezonovala téma náhrady vykartovaného stopéra Denisa Vavra, realizačný tím sa rozhodol pre Norberta Gyömbéra z druholigovej talianskej Perugie.

"Rozhodli sme sa z jednoduchého dôvodu, myslíme si, že má viac skúseností. V Serii B hrá veľmi dobre. Mysleli sme si, že bude v dobrom rozpoložení a to sa aj potvrdilo, hral veľmi slušne, aj keď ho vylúčili. Aj keď neviem, či to boli karty na vylúčenie, musím sa na to ešte pozrieť. Myslím si, že sme sa v jeho prípade rozhodli dobre," vysvetlil Hapal.

01 - Modified: 2019-10-09 21:40:16 - Feat.: 0 - Title: Duel s Walesom: v hre sú prestíž, aj deväť miliónov 02 - Modified: 2019-10-10 14:22:16 - Feat.: 0 - Title: KOMENTÁR: Wales dnes padne za obeť Hamšíkovej ľavačky 03 - Modified: 2019-10-10 21:06:06 - Feat.: 0 - Title: Ohlasy po zápase s Walesom: Ešte je to otvorené. Dúfam, že nám Maďari pomôžu, hovorí Hamšík
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:33