StoryEditor

Škrtel je oddnes hráčom FC Liverpool

Po dňoch čakania sa slovenský futbalový reprezentant Martin Škrteľ dočkal. Prestup desaťročia z ruského Zenitu Petrohrad do najslávnejšieho anglického klubu, FC Liverpool, dnes o štrnástej hodine slávnostne uzatvoria podpisom 4,5 ročnej zmluvy.

Škrtel sa tak stane najdrahším hráčom našej futbalovej histórie. To nášmu denníku potvrdil aj hráčov český manažér David Kolář. "Kluby sa dohodli na odstupnom vo výške približne 7 miliónov libier (viac ako 310 miliónov korún, pozn. red.). Dnes sa prestup uzavrie," povedal pre HN Kolář.

Zajtra sa v novom drese neobjaví
Svetovému futbalu dominujú tri najúspešnejšie kluby histórie - Real Madrid, AC Miláno a FC Liverpool. Do prvého menovaného, španielskeho giganta, prestúpil pred takmer 15 rokmi dnes už nebohý Peter Dubovský. Dnes jeho vtedajšie kroky napodobní 23-ročný slovenský reprezentant. Škrtel odohral posledné súťažné stretnutie pred viac ako mesiacom. A bolo to práve v Liverpoole. U mestského rivala FC Liverpool, Evertonu, vtedy majstrovský tím ruskej ligy prehral v Pohári UEFA 0:1. "Nemyslím si, že bude pre Martina dobré, keď hneď nastúpi v Premier league. Potreboval by ešte dva týždne trénovať," uviedol jeho otec. Podľa Škrtelovho manažéra Davida Kolářa absolvuje rodák z Handlovej svoju zápasovú premiéru v drese "The Reds" až na budúci týždeň. "Platba prestupovej čiastky nestihne dovtedy prebehnúť, takže sa v zajtrajšom stretnutí Premier league neobjaví ani na lavičke náhradníkov," prezradil Kolář. Na štadióne Riverside v Middlesbrough si tak z tribúny pozrie na vlastné oči najbohatšiu a najkvalitnejšiu súťaž na svete, v ktorej bude 4,5 roka pôsobiť. Zaradí sa tak medzi hviezdy päťnásobného víťaza Ligy majstrov na čele s anglickým reprezentantom Stevenom Gerrardom, či španielskym kanonierom Fernandom Torresom.

Nekonečný príbeh
Slovenské aj zahraničné médiá informovali v priebehu celého týždňa o príchode Škrtela do slávneho FC Liverpool. Zhodovali sa v tom, že podpis zmluvy bude len formalitou. Prestup sa tak po dňoch čakania stáva realitou až dnes. V svetových médiách dokonca počas týždňa zazneli aj úvahy o tom, že by sa senzačný prestup nemusel uskutočniť. Otec slovenského reprezentanta bol však o prestupe svojho syna do najslávnejšieho anglického klubu presvedčený. "Neverím tomu, že by sa prestup nedotiahol. To by ho tam tak dlho nedržali. Ale určite mi spoločne s Martinom napadla aj táto alternatíva," skonštatoval pre HN Dušan Škrtel. Čakanie na podpis zmluvy mohlo súvisieť aj s pripravovaným odchodom stredopoliara Liverpoolu Mohameda Sissoka do Juventusu Turín alebo do španielskej Valencie. Jeho cenu odhadujú britské médiá na 10 miliónov libier. Za ne má byť vyplatený nákup nášho hráča.

01 - Modified: 2003-07-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vysoké odstupné pre šéfa Vivendi 02 - Modified: 2003-07-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zníženie daní ohrozí verejné financie USA
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:57