StoryEditor

Marek Čech je na odchode z Porta. Mieri do Francúzska

09.12.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech pravdepodobne v zime opustí portugalský klub FC Porto. Mal by zamieriť do Francúzska. Do klubu Rennes, ktorý je momentálne na siedmom mieste v tabuľke. Stal by sa tak druhým Slovákom vo francúzskej najvyššej súťaži. Vo Valenciennes totiž pôsobí ďalší reprezentant, útočník Filip Šebo.
24-ročný ľavý obranca by mal v tomto tíme nahradiť švédskeho legionára Erika Edmana, o ktorého sa zaujíma talianske Palermo. Čechov príchod do Rennes by sa mal zrealizovať len v prípade, že Edman do Talianska odíde. O jedného z najlepších hráčov národného tímu v kvalifikácii o budúcoročné majstrovstvá Európy v Rakúsku a vo Švajčiarsku sa zaujíma aj pražská Sparta. Klub, kde už Čech pôsobil. V lete 2005 však z Prahy prestúpil práve do najúspešnejšieho portugalského tímu v histórii. Za odstupné približne milión eur. Odchovanec futbalu v Trebišove vtedy so slávnym portugalským klubom podpísal štvorročnú zmluvu.
Čech odohral v drese A-tímu Slovenska v tomto roku sedem zápasov a strelil tri góly. Vo svojej zbierke má bronz z majstrovstiev Európy hráčov do 19 rokov v roku 2002 a Slovensko reprezentoval aj na MS "20" v roku 2003 v Spojených arabských emirátoch.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 09:03