Reuters
StoryEditor

Barcelona a Lipsko postúpili do osemfinále Ligy majstrov

27.11.2019, 22:37
Autor:
TASRTASR
Úradujúci španielsky šampión triumfoval v domácom stretnutí 5. kola nad Borussiou Dortmund 3:1, Nemeckému klubu z Lipska postačila domáca remíza s Benficou Lisabon 2:2.

Futbalisti FC Barcelona a RB Lipsko postúpili v stredu do osemfinále Ligy majstrov 2019/2020. Úradujúci španielsky šampión triumfoval v domácom stretnutí 5. kola nad Borussiou Dortmund 3:1 a na čele F-skupiny si vypracoval štvorbodový náskok pred svojím súperom. Nemeckému klubu z Lipska postačila domáca remíza s Benficou Lisabon 2:2.

Katalánci rozhodli už v prvom polčase. Skóre otvoril v 29. minúte Luis Suarez, o štyri minúty neskôr pridal druhý gól Lionel Messi. Po zmene strán zvýšil stav Antoine Griezmann, Dortmund už iba skorigoval, keď skóroval Jadon Sancho. Víťazstvom si Barcelončania zabezpečili aj prvenstvo v tabuľke.

V ďalšom zápase tejto skupiny prehrala Slavia Praha na vlastnom štadióne s Interom Miláno 1:3. Celý duel v drese hostí absolvoval slovenský stopér Milan Škriniar. Milánčania sa dostali do vedenia v 19. minúte gólom Lautara Martineza.

Dôležité okamihy sa udali po vyše polhodine hry, za Inter síce najprv skóroval Romelu Lukaku, ale hlavný rozhodca Szymon Marciniak z Poľska išiel preskúmať na videu predchádzajúcu situáciu na opačnom konci ihriska.

Po porade s VAR odvolal gól a nariadil jedenástku v prospech Slavie za faul na Petra Olayinku, ktorú premenil domáci kapitán Tomáš Souček. Lukaku však v 81. minúte zariadil trojbodový zisk pre Inter a v závere pridal poistku dvojgólový Martinez. Slavia sa nedočkala prvých bodov v domácom prostredí a skončí posledná.

SSC Neapol mieril do play off na pôde FC Liverpool po vedúcom zásahu Driesa Mertensa z 21. minúty, no vo farbách obhajcu trofeje vyrovnal na konečných 1:1 po viac než hodine hry Dejan Lovren.

Salzburg uspel na pôde Genku 4:1 a udržal sa v postupovom boji, v strede poľa domácich hral slovenský reprezentant Patrik Hrošovský do 59. minúty. Belgický zástupca určite obsadí štvrté miesto v E-skupine.

Lipsko prehrávalo na vlastnom ihrisku s Benficou Lisabon o dva góly, ale jeho hrdinom sa stal Emil Forsberg. V 89. minúte znížil z jedenástky a v nadstavenom čase sa postaral o remízu 2:2, ktorá domácim stačila na premiérový postup. Šancu si udržal Zenit Petrohrad, v domácom stretnutí G-skupiny zdolal Olympique Lyon 2:0 zásluhou gólov Arťoma Dziubu a Magomeda Ozdojeva.

V tabuľke sa bodovo dotiahol na hostí, ktorí mohli sláviť istotu jarnej účasti v prípade svojho víťazstva. Slovenský krídelník Róbert Mak presedel zápas na lavičke náhradníkov domácich.

V H-skupine sa FC Valencia a FC Chelsea rozišli zmierlivo 2:2. Na vedúci zásah domáceho Carlosa Solera odpovedal ešte do prestávky Mateo Kovačič. Londýnčania sa dostali do vedenia v 50. minúte vďaka Christianovi Pulišičovi a neskôr nepremenil jedenástku Daniel Parejo.

Valencii sa však napriek tomu podarilo vyrovnať, v 82. minúte sa presadil Daniel Wass. Oba tímy mohli prípadným víťazstvom spečatiť svoj postup. Ajax Amsterdam vyhral na trávniku Lille 2:0 a dostal sa na čelo tabuľky.

01 - Modified: 2016-07-27 21:00:02 - Feat.: - Title: Slovenský šampión v Lige majstrov proti favoritovi bojoval, v odvete však musí vyhrať 02 - Modified: 2016-07-13 21:14:55 - Feat.: - Title: Z debakla dráma do posledných sekúnd. Slovenský šampión vstúpil do Ligy majstrov 03 - Modified: 2016-05-04 20:44:02 - Feat.: - Title: Trofej Ligy majstrov poputuje do Madridu, Real to zvládol 04 - Modified: 2016-04-06 20:49:33 - Feat.: - Title: Real nečakane prehral vo Wolfsburgu, City v Paríži remizoval 05 - Modified: 2016-04-05 22:49:21 - Feat.: - Title: Barcelona otočila zápas proti Atleticu. Bayern tesne vyhral
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 18:46