StoryEditor

Wurza nahradí v Brazílii Nakadžima

09.10.2007, 13:23
Autor:
SITASITA

Alexandra Wurza nahradí za volantom monopostu Williams v posledných pretekoch majstrovského seriálu formuly 1, ktorou bude budúci týždeň VC Brazílie, japonský testovací jazdec Kazuki Nakadžima. Na okruhu v Interlagose si tak odkrúti svoju súťažnú premiéru najlepší nováčik tohtoročnej série GP2, ktorý sa už päťkrát objavil aj na piatkových meraných tréningoch. "Nemôžete schopnosti jazdca hodnotiť na základe výkonu v jedných pretekoch, ale Kazuki dostane ideálnu príležitosť urobiť ďalší krok vo svojom vývoji. Som si istý, že zoberie túto výzvu s plnou vážnosťou," sľubuje si šéf tímu Frank Williams.
Alexander Wurz v pondelok oznámil ukončenie svojej kariéry a rozhodol sa vynechať aj záverečné podujatie MS. Vo svojom vyhlásení vysvetlil, že s myšlienkou ukončenia pôsobenia v F1 sa pohrával od začiatku roka. V tomto roku absolvoval vo farbách Williamsu 16 pretekov F1 a jeho maximom bolo tretie miesto na VC Kanady, ktorá sa konala 10. júna. V hodnotení jednotlivcov mu so ziskom 13 bodov patrí 11. pozícia. Vo svojom poslednom vystúpení v F1 dojazdil v nedeľu v Šanghaji na 12. mieste. "Moja práca ma tento rok naozaj bavila. Obzvlášť sladké bolo pódium na VC Kanady. No je čas ukončiť to," dodal Wurz.
Vo Formule 1 debutoval Wurz v roku 1997, keď absolvoval tri preteky za Benetton a na VC Británie si dokonca pripísal prvé pódiové umiestnenie - skončil tretí. V ďalších troch sezónach účinkoval v Benettone, až kým sa nestal testovacím jazdcom McLarenu. V roku 2005 si vo svojej jedinej Veľkej cene v sezóne v San Maríne vyjazdil "bronz".

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 02:23